• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
`Dinimiz Kız ve Erkek Karışımına Asla Müsaade Etmemektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın karma öğrenci evleri ve karma öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklamalarına destek verdi.

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, atılan bu adımı olumlu bulduğunu ve İslam`ın bu tür yaşam tarzına asla müsaade etmediğini söyledi.

Yasa izin veriyorsa da halkın ahlaki değerleri buna izin vermemekte

Son dönemlerde özellikle üniversite öğrencilerinin kızlı-erkekli olarak evlerde kalmasıyla ilgili yoğun bir tartışma yaşandığını söyleyen Özperk şöyle konuştu:"Öğrencilerin kızlı-erkekli bir evde kalması maalesef acı bir tablodur. Birileri geleceğimz olan gençliğin kendi kültürüne, kendi dinine, kendi örfüne, kendi aile ve toplum anlayışına yabancılaşması ve gençlerimizin kendi medeni değerlerinden koparılması için maalesef çok iğrenç, ahlaki olmayan bir yöntem izleyerek üniversite okuyan öğrencimizin kızlı-erkekli bir arada kalmasına tevessül etmektedirler. Her ne kadar Türkiye`deki mevcut yasalar buna izin veriyorsa da asıl yasa olan halkın vicdanı, halkın ahlaki değerleri, halkın aile değerleri ve en temel referansımız olan dini değerlerimiz asla ve asla müsaade etmemektedir."

Ebeveynler çocuklarını düzenli bir şekilde kontrol etmeli

Çocuklarını üniversitelere gönderen ebeveynlerin mutlaka çocuklarını takip etmesi gerektiğini ifade eden Özperk, "Fakat maalesef bazı marjinal gruplar özgürlük adı altında `ben istediğimi yaparım` anlayışıyla yola çıkarak ve yine o bazıları marjinal fikirlerine eleman kazandırmak için ve kendi ideolojik çalışmalarına zemin oluşturabilmek için böyle bir yola başvurmaktadırlar. Burada yapılacak en temel husus ise, çocuğunu üniversiteye gönderen anne ve babaları çocuklarının kendi hedeflerinden sapmaması için, bu topluma yabancılaşmaması ve bu toplumun değerleriyle çatışan bir birey olmaması için çocuklarını düzenli bir şekilde kontrol etmesi, denetlemesi ve en önemlisi de çocuğunu medeniyetimizin değerleriyle barışık bir halde yetiştirmesi, eğitmesi ve o yolda onu takip etmesidir. Bu olması halinde ancak gerçekten bizlerin icini tabiri caizse `cız` ettiren ve bizi kahreden bu tablolar ortadan kalkar." ifadelerini kullandı.

Bir an önce kız ve erkekler için ayrı yurt tahsis edilmeli

Hükümetin üniversite öğrencileri için yeterli yurt tahsis etmediğini dile getiren Özperk, kız-erkek karışımının yaşanmaması için öğrencilerin kalabileceği yurtların yapılması gerektiğini vurguladı. Özperk, "Adeta birileri bunların yaşam alanlarına, yaşam tarzlarına müdahale ediyor gibi yapılan haykırışlar bence boşunadır. Tamamen hedef saptırmadır. Toplum olarak gençlerimize sahip çıkacağız ki, geleceğimizden emin olabilelim ve aydınlık yarınlara doğru gidebilelim. Bu konuda en büyük sorumluluk aileler ile beraber devletindir. Çünkü devlet maalesef bugün üniversiteleri okuyan öğrenciler için yeterli yurt ihtiyacını karşılayamamaktadır. Temennimiz her yere yatırım yapan Hükümetin bütün öğrencilerin kalabileceği imkanda, oranda yurt yapmasıdır." diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir