• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Filipinler'e gönderilen yardımlar dağıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Son yılların en büyük felaketlerinden birini yaşayan Filipinler'de, Haiyan tayfununun vurduğu merkez nokta olan Tacloban kentine, Türkiye'den yardım eli uzandı. Tacloban kriz merkezine 3 tırla götürülen 40 ton pirinç, 5 bin konserve, 1500 adet 5 litrelik su ve çok miktarda kahve ile makarna, 10 bin aileye dağıtılacak.

Tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye halkının da buradaki felakete duyarsız kalmadığını belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, şunları kaydetti:
"Felaketin ilk gününden itibaren bölgede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Öncelikli olarak Tacloban'a yakın olan ve tayfunun etkilediği ikinci kent konumundaki Ormoc'da çalışma başlattık. Tacloban'da ise 5 gündür çalışma yapıyoruz. Bu bölgeye gelen en büyük yardımı dağıtıyoruz. 10 bin aileye ulaşacağız. Filipin halkıyla beraberiz. Filipin halkının acısını paylaşıyoruz. Filipin halkının yarasını sarmak için Türkiye halkı olarak İHH olarak bizler de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gili, Filipinler'in adalardan oluştuğunu, bu nedenle ulaşımın güçlükle sağlandığını belirterek, gıda ve ilaç sıkıntısının had safhada olduğunu vurguladı.

İHH olarak Filipinler için kampanya başlattıklarına da değinen Gili, Filipinler yazıp 3072'ye mesaj gönderilebileceği gibi, online bağış yoluyla veya banka hesaplarından bağış yapılabileceğini söyledi.

Bu arada, yardım dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan Filipinliler, desteğinden dolayı Türkiye halkına teşekkür etti.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir