• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Davutoğlu Şivan Perwer'den özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washingonton'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinlik oluğunu belirterek, yolda otobüste, Şivan Perwer ile yan yana oturduğunu onu Türkiye'den uzak tutan tüm yanlış politikalar nedeniyle özür dilediğini söyledi.

Bakan Davutoğlu, Washington temasları kapsamında düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde konuşarak, "Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinlik vardı. Yolda otobüste, Şivan Perwer ile yan yana oturuyordum. Birbirimizi tanıyoruz. Sadece bir bakan olarak değil, bir entelektüel ve Türkiye'nin eşit bir vatandaşı olarak, onu anlıyorum, onu ülkesinden uzak tutan tüm o yanlış politikalar nedeniyle kendisinden özür diledim." Dedi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Şivan Perwer'in ne zaman isterse Türkiye vatandaşlığının kendisine verileceğini belirterek, Perwer'in de kendisi kadar eşit vatandaşlık hakkı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, konuşmasının devamında, "Ne zaman istersen vatandaşlığını alabilirsin. Benimle aynı haklara sahipsin, ne az, ne fazla. Ben bakanım, sen de sanatçısın, benimle aynı haklara sahipsin' dedim" diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir