• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Kur'an-ı Kerim'i öğrendi, hayatı değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- İskenderun ilçesinde ikamet eden 60 yaşındaki Mahmut Yılmaz, yaşının ilerlemesine aldırmadan ders almaya başladı ve tüm gençlere örnek olacak bir işi başararak, Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendi.

 

Mahmut Amca, bu yaşına kadar Kur'anı neden öğrenmediği sorusuna, "Küçüklüğümde bir kaç sefer okumayı denedim, ama bir türlü aklıma girmiyordu. Bu yaşa gelince Allah'ın izni ile bu sefer öğreneceğim dedim ve öğrendim." diye cevap verdi.

 

Kur'anı okuyarak anlamaya başladım

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mahmut Amca, "Genç yaşımda öğrenseydim daha iyi olurdu ama yine de öğrendim. Kur'anı öğrendikten sonra hayatımda bazı değişiklikler gördüm. Okudukça hayat, insana daha bir güzel geliyor ve Kur'anı o zaman anlamaya başladım." dedi.

 

Gençken Kur'anı öğrenmek daha güzel

Mahmut Amca gençlere yönelik olarak da, "Gençlere Kur'anı öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Gençken Kur'anı öğrenmek daha güzel, insan 60 yaşına geldiği zaman çok daha zor oluyor. Zamanın gençleri zamanını boş işlere harcıyorlar. Gençlik dönemi aktiftir, onun için aktifliğini Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye ve dinini öğrenmelerine harcamalıdırlar." diye konuştu.

 

Anne ve babalar çocuklarına Kur'an-ı Kerim'i öğretmelidir

Toplumun en küçük yapı birimini oluşturan ailelere de tavsiyelerde bulunan Mahmut Amca, "Çocukların harçlığını verip okula göndermekle görevleri bitmiyor. Anne ve baba çocuklarına sadece fenni ilim değil, yanında dini ilim dersleri vermelidir ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerine de yardımcı olmalıdırlar." ifadelerini kullandı.(Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir