• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuklar Güvende Sempozyumu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın işbirliğiyle organize edilen sempozyuma; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Oral ile akademisyenler ve davetliler katıldı.


İstanbul Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İstanbul Halk Sağlık Müdürlüğü, Mimar Sinan Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Zeytinburnu Müftülüğünün destekleri ve işbirliğiyle gerçekleştirilen sempozyumun ilk gününde, moderatörlüğünü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yaptığı "Çocuk Mahremiyetini Koruma Konusunda Ne Durumdayız?" konulu oturum düzenlendi.

Sempozyumun ikinci gününde ise moderatörlüğünü Prof. Dr. Gökhan Oral'ın yapacağı "Primer Koruma İçin Neler Yapılmalı?" konulu oturum gerçekleştirilecek. Sempozyum, düzenlenen çalıştayların ardından yayınlanacak sonuç bildirgesi ile sona erecek. Sonuç bildirgesi aynı zamanda 1,5 yıl sürecek Çocuklar Güvende projesinin de temel ilkelerini oluşturacak.

Proje kapsamında, anne ve babaların yanı sıra öğretmen ve imamların da aralarında bulunduğu tüm kamu personeline, çocuk istismarının önlenmesine yönelik eğitim verilerek uygun müdahale yöntemleri öğretilecek. Proje çerçevesinde Zeytinburnu'nda Çocuk Koruma Sistemi de kurulacak. (Erkan Yavuz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir