• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Taziye evi işyerine dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Merkez Yenişehir mahallesinde yaşanan taziye evi sıkıntısını gidermek amacıyla,  yapımı sürmekte olan Hacılar Camiinin alt bölümünü taziye evi olarak düzenlemek için uğraşılırken, sözkonusu yerin bir işyerine kiralandığı bildirildi.

 

Mahalle Muhtarı Turan Çağlayan, yapımı sürerken, halka ticari olarak verilmeyeceği belirtilen Hacılar Camii'nin alt bölümünün, taziye evi olarak düzenlenecekken, işyeri olarak kiraya verildiğini söyledi.

 

Yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine, konuyu basına taşıma ihtiyacı hissettiğini belirten Çağlayan yaptığı açıklamada, "Hacılar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde bana,'şu sorunları çöz, taziye evini kur' denildi. Yaptığım görüşmelerle söylenen sıkıntıları çözdüm. Bana 'Taziye evinin masraflarını sen yapacaksın.' dediler. 50 bin TL para topladım. Sözleşme hazırladık, yönetim kurulu üyeleri kaşelerini vurdular, ancak imzalamadılar. Sürekli sorun çıkardılar. Normal şartlarda bu yönetim kurulunun, oranın taziye evini hazırlayıp vatandaşların hizmetine sunması gerekiyor. Ancak biz onlardan bunu dahi istemedik. Paramızı topladık, taziye evinin kurulması için girişimlerimizi başlattık. Onlarsa bize sorun çıkarmaktan başka bir şey yapmadılar. Önüme 10 maddelik bir sözleşme koydular. Bu sözleşmede 'Biz hiçbir şeye karışmıyoruz.' dediler. Ben bunların hepsini kabullendim. Yönetim kurulu üyeleri Alaeddin Bucuka, Zeki Burhan ve Halim Bor bana dönüp, 'Bingöl halkının bu camide parası da yoktur katkısı da yoktur, bu camiyi dışarıdaki vatandaşların parasıyla yapmışız.' dediler. Tamam dedim, o zaman Bingöl halkının camide parası yok diyelim, ama o arsa Bingöl halkınındır. Biz tüm iyi niyetimizle orada bir taziye evi yapmak istedik." dedi.

 

Konuşmasında, İbadethanelerin ticari zihniyetten uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Çağlayan, "Ben cami yaparım orada ticaret de yaparım mantığı yanlış bir mantıktır. Aslında taziye evini kendilerinin yapması lazım, en az cami kadar taziye evine de halkımızın ihtiyacı var. Önüme bu tür sıkıntılar çıkarıyorlar, bu sıkıntıları aşamıyorum. Halkımızın yaşananları bilmesi için bu basın açıklamasını yapma gereği duydum." ifadelerini kullandı.

 

Yenişehir Mahallesinin taziye evi sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Yenişehir Mahallesi'nde Hacı Hasip Camiinin taziye evi var, ancak o da yıkılacak ve mahallemizde taziye evi kalmayacak. Ciddi bir taziye evi sıkıntısı olacak. Bingöl'de taziye evi kültürü var, taziyelerimiz kalabalık olur ve evler de kaldırmaz. Hacılar Camii halkın camisidir. Merkezi olma özelliği nedeniyle, taziyeye her taraftan insanlar gelebilir. Yaşanan bu sıkıntınn çözümü için Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan, Sayın Milletvekilimiz Eşref Taş ve Sayın Müftümüz Mecit Can'dan yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir