• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
Erciş'te Belediye hizmet binasının temeli törenle atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 2011 yılında Erciş'te yaşanan depremde ağır hasar gören belediye hizmet binası eski otogarın olduğu yerde Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Erciş Kaymakamlığına vekalet eden Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar ve çok sayıda vatandaş katılımıyla temel atma töreni yapıldı.

"Vizyonumuz; Kardeşlik hukuku ve ekonomi çarklarının hızlı dönmesidir"
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Van Valisi Aydın Nezih Doğan temel atma töreninde çözüm sürecine değinerek şunları söyledi: "Çözüm süreci gerçekten bölgemizin beklentilerini karşılayan ve bize umut veren bir gelişme olmuştur. Bu nedenle il valisi olarak ben çok rahatlıkla şu iki konu gelecekteki vizyonumuzdur, diyebiliyorum. Bunlardan bir tanesi kardeşlik hukukunun geliştirilmesidir. İkincisi de ekonominin çarklarının hızlı bir biçimde döndürülmesidir. İşte bu iki işi başardığımızda daha mutlu kentlerde daha iyi belediyelerde, daha iyi gelecekte yaşayacağız. İşte bu belediye hizmet binaları bu camiler bu hizmetlerle o gün vatandaşımıza daha iyi hizmet edecek. Ben işte bu güçlü geleceğe bölgenin en güçlü devletine sahip çıkmanızı arzu ediyorum ve yeni hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

"Modern bir hizmet binası yapıyoruz"
Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu yaptığı konuşmada "Bugün bizim için çok mutlu bir gün bizler büyük acılar yaşadık, büyük zorluklar yaşadık. Elhamdülillah artık Erciş her geçen gün gelişiyor, büyüyor, Yaralarımız sarılıyor. İlçemize çok modern bir belediye hizmet binası kazandırıyoruz. Toplam 13.500 metre kare kapalı alanı olan binamızı 40 yıl sonrasına hizmet verebilecek bir proje tasarladık biz bunu planlarken ilçemizin 250 bin nüfuslu bir ilçe olduğu düşünerek yaptık" dedi.

"2 bin 500 kişilik merkez camii"
Daha sonra, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Arapoğlu "En önemli projelerden birisi de merkez camiidir. Merkez camimiz olan Kara Yusuf Paşa Camii malumunuz ağır hasarlıdır. Yerine 2 bin 500 kişilik bir camii yapılacak tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde atacağımız bu temel ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun "diyerek konuşmalarına son verdi.

Daha sonra Erciş Müftüsü Ziya Albayrak'ın yaptığı duanın ardından, protokolün birlikte butona basmalarıyla temel atma töreni sona erdi.(Hamza Kaya-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir