• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Davutoğlu:`Açlık Yazıp SMS Gönderin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu, "Aile iftarlarında bile bunu yapsak bizim için çok büyük maliyet oluşturmaz, ama Afrika için katkı sağlar" dedi.

Bakan Davutoğlu, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ve beraberindeki heyeti bakanlıktaki makamında kabul etti.

Davutoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin ekonomik kalkınması ile dış politikadaki aktivitesi arasında son derece yakın bir irtibat bulunduğunu belirterek, kalkınan, istikrarlı bir Türkiye`nin dış politikada büyük bir güç kullanma imkanına sahip olduğuna işaret etti.

Bunun zor durumlarda ve yardım faaliyetlerinde de kendini gösterdiğini dile getiren Davutoğlu, yaşanan krizlerde herkesin Türkiye`nin yapacağı katkılara büyük önem verdiğini kaydetti.

Hem devletin gücünün arttığını hem de iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinde artış olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Biz işadamlarımızla iftihar ediyoruz. Türkiye`nin dış politikasındaki en önemli güç unsurlarından birisi girişimci kabiliyetimiz, girişimcilerimizin sınır tanımayan aktif faaliyetleri. O konuda TUSKON`un özellikle Afrika`da yaptığı faaliyetleri çok yakından takip ediyoruz. Bütün iş dünyasına teşekkür borçluyuz" dedi.

Yapılan dış politika açılımlarının son üç dört yıldır istenilen neticeye ulaştığına dikkati çeken Davutoğlu, devletin, hükümetin, Dışişleri Bakanlığının stratejik çerçevesi ile işadamlarının kendi ekonomik hedefleri arasında bir uyum bulunduğunu kaydetti.

Afrika`da son iki yıl içinde 18 büyükelçilik açıldığını, büyükelçilik sayısının 30`a çıktığını, önümüzdeki yıl bu sayının 32`ye yükseltilmesinin planlandığını ifade eden Davutoğlu, "Böyle bir konjonktürde Afrika`da yaşanan açlık, bizim sosyal sorumluluk bilinci içinde orada yaşayan kardeşlerimize ırk, din, dil farkı gözetmeden elimizi uzatmamızı gerekli kılıyor" dedi.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Meral`in, verdikleri iftarlarda, iftara katılanların cep telefonu yoluyla "açlık" yazarak SMS göndermesi suretiyle Afrika`ya yardım sağladıklarını anlatması üzerine Davutoğlu, bu yöntemden çok memnun olduğunu belirterek, "Bütün iftarlarda herkesin iftarı açarken, `açlık` yazıp SMS göndermesi gerekir. Aile iftarlarında bile bunu yapsak bizim için çok büyük maliyet oluşturmaz, ama Afrika için katkı sağlar" diye konuştu.

-TUSKON BAŞKANI MERAL-

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Meral de yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye`nin özellikle proaktif dış politika yöntemiyle uyguladığı açılımın iş dünyasına kazanç olarak geri döndüğünü söyledi. Meral, "Türkiyemizin bu krizleri rahat atlatmasının arkasında bu sizin çizmiş olduğunuz proaktif dış politikanın çok büyük rolü var. İş dünyası da hemen buna paralel dış ticaret politikaları, ihracat politikaları, yatırım politikaları izliyor" dedi.

30 yılı aşkındır dünyayı dolaştıklarını belirten Meral, Türkiye`nin imaj ve itibarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemi hiç yaşamadıklarını söyledi. Meral, TUSKON`un 14 ay içerisinde 104 ülkeye 417 heyet gönderdiğini, 140 ülkeden de 516 heyeti ağırladıklarını belirtti.

Afrika`daki sıkıntılar konusunda gönüllü yardım kuruluşlarıyla ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Meral, bu çerçevede özellikle Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`yle çalıştıklarını kaydetti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir