• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Örgütün 3 Milyon Doları Çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihindeki en büyük “hırsızlık-dolandırıcılık” skandalını yaşayan PKK`a örgütü, uyuşturucu ticareti ve insan kaçakçılığından temin ettiği yaklaşık 3 milyon dolarının çalındığı belirtildi. Süleymaniye`de çalındığı belirlenen 3 milyon doların, Kandil`deki örgüt yönetimi tarafından, 12 Haziran seçimlerinde harcanmak üzere Türkiye`ye gönderilmek üzere hazırlandığı öne sürüldü.

İNFAZ KARARI ALINDI


Kandil`deki örgüt yönetiminin, 3 milyon doları çalarak, örgütün muhaliflerine aktardıkları öne sürülen örgütün Süleymaniye sorumlularından “Ferit”, “Zeki” ve “Drej” kod adlı örgüt mensupları hakkında “infaz” kararı aldığı kaydedildi.

ÖZEL EKİPLER OLUŞTURDU

Hırsızlık-dolandırıcılık skandalında bölgedeki yerel güvenlik güçlerinin ve gizli servislerin parmağının olup olmadığını da araştıran Kandil`deki örgüt yönetiminin, çalınan 3 milyon doları geri alabilmek için Irak, İran ve Avrupa`da özel ekipler oluşturarak çalışma yaptırdığı da sızan bilgiler arasında yer alıyor. Hırsızlık olayının son zamanlarda finansman krizi yaşayan  örgütün yönetiminde büyük sıkıntı yaptığı belirtildi.

haberayna

Bu haberler de ilginizi çekebilir