• DOLAR 32.496
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2474.228
  • ...
Suriye`de Ortak Ses: Allah Bizimle Beraberdir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Cuma namazından sonra yapılan barışçıl gösterilerde Suriye güvenlik güçleri tarafından en az 11 kişi öldürüldü, Ramazan ayının ilk Cuma günü Suriye halkı sokaklara çıktı ve Hama’daki katliamı protesto etti.

Binaların üstlerinde mevzilenmiş olan keskin nişancılar yine protestocuları hedef alarak ateş açtı. En az 11 kişi hayatını kaybetti ve onlarca da yaralı var. Başkent Şam yakınlarında Irbin’de göstericilere ateş açıldı. Ayrıca başka görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre ise Hums şehrinin Ter Mala ilçesinde halkın üzerine ateş açıldı 20 den fazla yaralı var.

Aşırı sıcağa rağmen binlerce Suriyeli Cuma namazından sonra Şam, Hama, Hums Devr zor, dara ve kamışlı gibi şehirlerde Baas rejimi aleyhine sloganlar atarak Beşar Esad’ın derhal çekilmesini istediler. Bugünkü Cuma protestoların ana teması “ Allah bizimledir” idi. Bundan dolayı göstericiler Devamlı olarak "Allah bizimle beraberdir` diye bağırdılar.

Şimdiye kadar 1600 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Baas Rejiminin başı olan Esad yüz binlerce de muhalifi tutuklatarak hapiste tutmaktadır. Bu hafta Çarşamba günü Hama’da yaptığı katliam en büyüğü olarak kayıtlara geçti. Esad hala “ biz silahlı çetelerle savaşıyoruz” diyor. Hama’daki devlete ait kamu binalarını ve sokaklardaki yanmış, harap olmuş ev ve dükkanları devlet televizyonunda göstermeye başladılar. Ancak haberde “Hama şehrini bu hala çeteler getirdi” diyorlar.

Eski müttefiki Rusya’da BM’de fazla dayanamadı ve Suriye’yi kınayan açıklamayı yaptılar. Eğer bu şekilde giderse Esad yargılanır imasında bulunan Başkan Medvedev bir an önce devletin katliamları durdurmasını istedi.

Beyaz Saray’da baskılarını artırdı. Esad’a yakın bir iş adamı için tedbir kararı aldı. ABD dış işleri bakanı olan bayan Hillary Clinton, Suriye’ye, ölümcül bir darbe indirmek için başta Araplar, Türkiye ve Avrupa Birliği ile ortak çalışma yapılması gerektiğini öneriyorum dedi. ABD, Bass rejiminin 2000’den fazla insanın ölümünden sorumlu olduğunu ve yönetimin meşruluğunu kaybettiğini söylüyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir