• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Günahlardan Sakınmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber
 
İnsanı günah işlemekten men eden en büyük engel kuşkusuz Allah korkusudur. Allah’ın adalet ve intikamından çekinmek, O’nun cezasından, gazap ve azabından sakınmaktır.

Allah-u Teâla, Nisa Suresi 63. ayette mealen buyuruyor ki: “Allah’ın emrine aykırı davrananlar bir fitneye yakalanmaktan veya acı bir azaba çarpılmaktan koru versinler.”

Aynı şekilde rivayet edildiğine göre; Peygamberimiz (S.A.V) bir gün ölüm döşeğinde yatan bir delikanlıyı ziyaret ederek ona şöyle der:

“Kendini nasıl hissediyorsun” Delikanlı, Peygamberimiz’e: “Ya Resulallah, hem Allah’a umut bağlıyorum, hem de günahlarımdan ötürü korkuyorum” diye cevap verir. Bunun üzerine Hz. Peygamber şöyle yanıt verir; “Böyle bir anda bu iki duygu kulun kalbinde bir araya gelince Allah mutlaka onu umduğuna kavuşturur ve korktuğundan korur.”

Veheb İbni Verde der ki; “Hz. İsa (A.S) şöyle diyordu. ‘Cennet sevgisi ile cehennem korkusu belâlara katlanmayı sağlar, kulu dünyanın nazlarından, azgın isteklerinden ve kötülüklerinden uzak tutar.”

Hasan Basrî’den rivayet olunduğuna göre; “Vallahi, sizden önce öyleleri gelip geçti ki, onlar günahı gözlerinde büyük gördükleri için çakıl taşları sayısınca fakirlere altın dağıtsalar yine de kurtulamayacaklarından korkarlardı” demiştir.

Yine Peygamberimiz (SAV) bir gün sahabelere; “Benim işittiğimi siz de işitiyor musunuz? Gökyüzü haklı olarak üzerindeki yükün altında sıkıntıdan büzülüp zangırdıyor. Nefsimi kudret elinde tutan Allah’a yemin ederek söylüyorum ki, gökyüzünün her dört parmaklık yerinde Allah’a ya secde eden, ya O’nun için ayakta dikilen veya rükûa varan bir melek vardır. Benim bildiklerimi bilseniz, az güler, çok ağlar ve Allah’ın yakaya yapışmasının çetinliğinden, intikamının acılığından dolayı yüksek dağlara çıkar, O’na yakarırdınız. Üstelik hiç biriniz kurtulacak mısınız, yoksa kurtulamayacak mısınız, bilmezsiniz.”

Bekr İbni Abdullah El Muzinî (RA) der ki; “Gülerek günah işleyen kimse, ağlayarak cehenneme girer.”

Buhari ile Müslim’in rivayetlerine göre Hz. Peygamber; “Başka hiç bir gölgenin kalmayacağı kıyamet günü Allah’ın arşının gölgesi altına alacağı yedi kimseden biri olarak tenhada Allah’ı hatırlayıp (yani O’nun azabını anıp işlediği emre aykırı günahların korkusu ile) göz pınarları yaşaran kimseyi zikretmiştir.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir