• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında toplumu sağlıklı hayata teşvik etmek; birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak ve ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla kurduğu SHM sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı.

Şanlıurfa’da 5 noktada bulunan SHM'lerde; Eyyübiye,Haliliye 1 Nolu,Haliliye  Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplamda beş adet sağlıklı hayat merkezimizde vatandaşlarımıza mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir.

Bilal Yılmaz adlı Şanlıurfalı vatandaş, Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gördüğü tedavi sonrasında bir aydır sigara içmediğini, bu sürenin sonucunda yeni bir hayata başlamış gibi hissettiğini belirtti. Sigara kullandığı zamanlarda günde yaklaşık 2-3 paket sigara içtiğini belirten Yılmaz, “Sigarayı bırakmayı düşünüyordum fakat bu sadece düşüncelerle olmadı. Uzun yıllar günde 2-3 paket olacak şekilde sigara içtim, bunun neticesinde sağlığımın bozulduğunu anlayamadım.” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakma konusunda sağladığı başarılı destekle dikkat çekiyor. Son olarak, poliklinikten faydalanarak sigarayı bırakmayı başaran Bilal Yılmaz, başarı öyküsünü anlattı.

Yılmaz, “Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigarayı bıraktım. En büyük etken, ailemin sigaradan rahatsız olduklarını belirtmeleri oldu. Bu durumdan ben de rahatsızdım ve sigarayı bırakma kararı aldım.” diye konuştu.

Yılmaz, ailevi telkinler ve merkez hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu belirtti. İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testler yapıldığını ve ilaçlar verildiğini anlatan Yılmaz, “İlaçlar ve verilen talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık bir aydır hiç sigara içmiyorum.” dedi.

Yılmaz, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya çağırdı.

Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlusu Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.

Seysenbek, “Daha önceki içim süresi ve miktarına göre, vatandaşlarımıza ücretsiz ilaçlar sağlıyoruz. Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlarımız ayda bir kontrol ediliyor.” dedi.

Seysenbek, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine beklediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir