• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
En İlginç Erdoğan Manşeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bosna-Hersek`te yayımlanan Dnevni Avaz gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı ``yeni Türkiye`nin babası`` olarak tanımladı.

Bosna-Hersek`in önemli gazetelerinden Dnevni Avaz, Yüksek Askeri Şura toplantılarından önce ve sonra Türkiye`de yaşananlarla ilgili yorumunda, Erdoğan`ın ülkeyi hem demokrasi, hem de modernleşme anlamında ileri götürdüğü görüşüne yer verdi.

``Erdoğan, artık yeni Türkiye`nin babası`` ifadesini kullanan gazete, genelkurmaybaşkanı ve bazı kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemelerinden sonra, ``Başbakan Erdoğan`ın hızlı bir şekilde davranarak emeklililiğini isteyen generallerin yerini yenileriyle doldurduğunu`` yazdı.

``Türkiye`de ilk kez sivil bir hükümetin ordunun başında kimlerin olacağına karar verdiğini`` kaydeden gazete, ``Bütün demokratik ülkelerde halkın ordu üzerinde kontrolü vardır. Ancak Türkiye bu konuda bir istisnaydı. Artık Türkiye de istisna değildir`` ifadelerini kullandı.

Siyasi uzmanların görüşlerine de yer veren gazete, Başbakan Erdoğan`ın bundan böyle yapacağı en önemli işinAnayasa değişikliğiolduğunu belirterek, ``Başbakan Erdoğan artık yeni Türkiye`nin babasıdır. Anayasa değişikliğini de başarabilecek güçtedir`` ifadeleri yer aldı.

Başbakan Erdoğan`ın siyasi kariyerinin de anlatıldığı haberde, 2001`de kurulan AK Parti`nin 2002 yılından bu yana ``Erdoğan`ın mükemmel siyasi kariyeri`` sayesinde iktidarda olduğu vurgulandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir