• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Çocuk Cinayetleri İdamı Gündeme Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Kayseri`deki 3 çocuğun öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezasına ilişkin olarak, idam cezasını her zaman savunduğunu ancak AB sürecinde idam cezasının kaldırıldığını tekrar gelmesinin sözkonusu olmadığını söyledi.


Kuzu, Anayasa Komisyonu öncesinde gazetecilerin Kayseri`de yaşanan vahşet ile gündeme gelen idam cezasına ilişkin sorularını yanıtladı. Olayı bir vahşet olarak nitelendiren Kuzu, yargılamanın bir an önce sonuçlanmasını istediğini söyledi.

Bir gazetecinin ` Yarın birgün bu tip insanlar aftan yararlanabilir` yönündeki sözleri üzerine Kuzu, "Bizim dönemde af çıkmaz. Bu dönem başka dönem Ak Parti olduğu sürece af çıkmaz" dedi. Sizce zaman zaman bunlar idam edilmeli. İçinizden geçiyor mu? Yünündeki sözleri üzerine Kuzu, " İdam cezalarını ben her zaman savundum. İdam cezaları bir tarafta dursun, uygularsın yada uygulamazsın.

İdam cezasının uygulanması zaten 1984`ten beri yok. Yıllarca uygulanmadı öyle durdu. İnsanlık tarihinde zaman zaman çok kötü uygulanmış ayrı bir mesele. Toplumsal tepkide bunlar bir tarafta durur. Ama uygularsın ama uygulamazsın o başka bir bir şey, çok sınırlı da olsa. Ama AB süreci de sınırı da kabul etmiyorlar. Dolayısıyla Türkiye o birlik içinde olmak istiyorsa bu yollardan geçmek zorunda. Yoksa benim şahsi kanaatime göre idam cezası olmasını her zaman savundum. Bir kenarda dursun diye her zaman söyledim. Ama yeniden gelme şansı yok" dedi.


Kuzu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık`ın yayınlanmamış kitabına el konulmasına ilişkin sorular üzerine, "Dosya hakkında bir bilgim yok. Eldekinin suç örgütü ile ne kadar bağı var ona bakmak lazım. Konuya kitap olarak bakarsanız haklısınız ama kitap olarak değil de delil olarak bakarsanız farklı noktaya varırsınız. Dosyayı görmeden bir şey diyemeyeceğim" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir