• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Yeni Bakandan Torpil Umanlara Kötü Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar, İller Bankası Macunköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdiği toplantıda, bakanlık üst düzey yöneticilerine kurumun hedefleri hakkında bilgi verdi.

Bayraktar, konuşmasında, bakanlık dışından sadece beş yeni kişiyi görevlendirdiğine işaret ederek, ``İnsan tabii ki 10 senedir tanıdığı arkadaşlarla beraber çalışmak ister, insan bilmediğinin yabancısıdır. Ancak biz mevcut arkadaşlarla devam etmek niyetindeyiz. Bunu yaparken çok samimi söylüyorum, hiçbir şekilde bir insana bir arkadaşımıza iş bulmak gibi bir düşüncemiz yok, sadece liyakat, ehliyet, emniyet içinde hangi işi hangi arkadaşımız daha iyi yapar kanaatiyle yolumuza devam edeceğiz, çok net bir şekilde bu böyle`` şeklinde konuştu.

Erdoğan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Mübarek Ramazan günü çok samimi söylüyorum, `bizim bakanımız torpille tanıdığı hemşerisini bir yere getirdi`, kesinlikle böyle bir şey yapmam. Ama hata yapabilirim. Hak etmeyen birisini bir yerlere getirebilirim. Ama bu bilmediğimizden dolayı olur. Biz yolumuza çok süratle devam etmek durumundayız. Heyecanlı ve titiz yapı oluşturmak durumundayız. Dayatmayla, referans getirmeyle, Bakandan telefon ettirmeyle, bilmen kimin hemşerisi olmayla... bunlar iş değil.

Çok önemli bir hususu dile getirmek istiyorum. Birbirimize sarılmak suretiyle çalışacağız. Nema lazımcılık, bizi batırır. Biz size asla şunu demeyeceğiz, `bu benim yakınım bunun işini yapın, işini görün`. Söylesem de yapmayın arkadaşlar, benim adıma akrabam, yakınım, kim olursa olsun, kesinlikle `bu bakanın yakınıdır bunun işini yapalım` demeyin. Benim adıma akrabam, yakınım kim olursa olsun, kesinlikle birisi geldiği zaman tamam ilgilenin, güleryüz gösterin ve gönderin. Yasalara, devlet adamlığına uymayan bir istekle, yanınıza gelirlerse, kesinlikle işini yapmayın. En yakınımdan en uzağımıza kadar.

Ben de size talimat verdiğim zaman yasaya uymuyorsa yapmayın, ama yapılması gereken işi söylediğim zaman da bahane uydurup `bu yönetmeliğe, yasaya uymuyor` demeyin. Böyle bir şey yok, yasaya uyuyorsa, vatanın ve milletin menfaatine ise bizim Bakanlığımızın yürümesi için yapılması gereken bir iş varsa onu yapın. Kendinizi zorlayarak onu yapın.

Cesur olmak durumundayız. Cesur ve kararlı olacağız, risk alacağız. Biz müsteşarımızı atadık, Allah hayırlı etsin, arkadaşları tanıdıkça diğer atamaları da yapacağız, makamları yaparken çok samimi söylüyorum, kesinlikle babam, anam mezardan çıksa kimseyi kayırma niyetinde değilim. Hiç kimseyi kayırma niyetinde değilim.``


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir