• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Ergenlik Ve Arkadaşlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenlik dönemi maratonu bir genç için çok önemli ve çok riskli bir dönemdir.Çünkü genç kendini bu dönemde bayağı toplumdan soyutlar, kendini toplumda farklı bir şekilde ve durumda görür.Bu da büyük tehlikelerdendir.
Ergenlik dönemine yeni giren bir genç eski arkadaşlarından kurtulup yeni bir arkadaş ortamı arar yeni bir toplum ,yeni bir kişilik arar...
 

Bu dönemde sürekli bir arayış içinde olur bu arayışında İslami ve İnsani hassasiyeti olanlara rast gelirse ne mutlu ona veya gayri İslami ve insani bir topluma rast gelirse işte o zaman hem bu dünya hem de ahreti elinden gider.
Genci bu dönemde ,şehveti duyguları bayağı bir dürter ,karşı cinse bir ilgi bir alaka duyar bir bayanın ona bir kere bakıp gülmesi bile onun hayatında çok şeyler değiştirir. O dönemde bir genç haftada veya ayda bir ,bir bayana tutulur ve zamanla o bayandan da soğur ve başka şeylere tutulur .Yani anlayacağınız bu dönem biraz deli dolu geçer şayet bu genç bir cemaatte veya bir toplulukta ise kendi cemaatinde olan bayanlara daha çok ilgi besler onlar üzerine geleceğe dair hesaplar yapar ve onu hayalinde sürekli canlandırır ama genç bir türlü karşıdakine karşı bir adım atamaz çünkü vicdan,iman ve cemaatinde olan ağabeyleri yardımcı olup onu durdurur.Ama bazen karşıdaki bayan sana ilgi duyar.Git gide durum kötüleşir ama lise 3 ve 4’e geçen bir genç bu duyguların ne kadar boş bir şey olduğunu anlar buda hayatının başka bir tecrübesi olur .
Kısaca bahsetmek gerekirse her iki gencin hayatında bir şeyler olur…
Selam ve dua ile…
 

Tarık Memi / Kahta - Yaş: 18
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir