• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Antepli Bayanlar Hz Hüseyni andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Komisyonu tarafından Muharrem ayı münasebetiyle "Kerbela ve Hz. Hüseyin" etkinliği düzenlendi. Selahaddin Eyyubi Mahallesindeki dernek binasında düzenlenen etkinlik saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminere konuşmacı olarak katılan Nisa Nur Dergisi yazarlarından Esma Akbalık, Aşure ve Kerbela vakasını anlattı.
 
Hz Hüseyin`in hayatından kesitler aktaran Akbalık, Hz Muhammed`in (sav), `Hüseyin bendendir ben de Hüseyin`den, Hüseyin`i seveni Allah sever. Hüseyin Peygamber torunlarından bir torundur.`, `Hasan ve Hüseyin benim çocuklarımdır; onları seven beni sever, beni sevense Allah`ı sever; Allah`ı seveni de Allah cennete koyar. Onlara buğzeden bana buğzeder, bana buğzeden Allah`a buğzeder, kendisine buğzedeni ise Allah, cehenneme atar... Bunlar benim ve kızımın çocuğudurlar. Allah`ım, ben onları severim, sen de onları ve onları sevenleri sev." Hadislerini hatırlattı.
 
Peygamberimizin, Hz Hüseyin`in Kerbela`da şehit olacağını bildiğini ifade eden Akbalık, konuyla ilgili olarak şu hadisi aktardı: "Bir gün asla yanıma gelmeyen bir melek ziyaretime gelerek, "Senin bu oğlun Hüseyin öldürülecektir, istersen onun öldürüleceği yerin toprağını sana göstereyim." dedi. Daha sonra elini uzatarak (kan rengi) kırmızı bir toprak çıkartıp bana gösterdi."
 
Esma Akbalık konuşmasına devamla, Küfe halkının Hz. Hüseyni Kerbela denen yere çağırıp onu ve yanındakileri nasıl şehit ettiklerini anlattıktan sonra tarihin tekerrürden ibret olduğunu ve günümüzde de, birçok Yezidin olduğuna vurgu yaptı.
 
Konuşmanın akabinde Kerbela faciasının anlatıldığı bir tiyatro sergilendi. Duygulu anların yaşanmasına sebep olan tiyatro gösterisinde katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Tiyatronun akabinde program dua ile son buldu.
(Songül Korkmaz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir