• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Tesettüre Özgürlük İçin İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bir süre önce Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin Türkiye genelinde başlattığı "Tesettür Seferberliği" kampanyası kapsamında Bingöl`de de imza kampanyası başlatıldı.

Mustazaf Der Bingöl Şubesi tarafından başlatılan "Tesettüre Her Alanda Özgürlük" için imza kampanyası için Dörtyol saat kulesi önünde açılan standa Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi.

Toplanan imzaların TBMM`ye gönderileceğini aktaran Mustazaf- Der Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şenlik, kampanyanın 05 - 08 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 10.00 ile 23.00 arasında devam edeceğini söyledi.

Dörtyol Saat Kulesi önünde açılan standa yoğun ilgi gösterilirken, halktan okullarda kamu kuruluşlarında ve hayatın her alanında tesettürün önündeki engellerin kaldırılması için imza kampanyasına destek vermeleri istendi.

Kampanyanın Türkiye genelinde yapıldığının altını çizen Şenlik, "Başlatmış olduğumuz `Tesettür seferberliği ve başörtüsüne özgürlük` kampanyası çerçevesinde bazı etkinliklerimiz olacak. İmza kampanyası bunun sadece bir ayağı. Sadece imza ile sınırlı kalmayacağız. Kampanya dahilinde bilgilendirici seminerler ve konferanslar düzenleyeceğiz" dedi.

Şenlik, "Başörtü yasağının kaldırılması, hem okullarda hem kamusal alan diye bilinen yerlerde serbest olması ve bu hakların anayasal güvence altına alınması için böyle bir kampanya başlattık. Başlatmış olduğumuz bu kampanyaya halkımızın da bizden desteklerini esirgememelerini istiyoruz." diye konuştu.

Kampanya sonucunda toplanan imzaların Mustazaf-Der Genel Merkezi`ne gönderilip oradan da başta Başbakanlık olmak üzere Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarına gönderileceği belirtildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir