• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslam dünyasında yeni kerbelalar yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yeni İhya-Der`in düzenlediği Hz Hüseyin`i anma ve Kerbela etkinliği Elazığ halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Adem Ataş`ın sunuculuğunda gerçekleşti. Yusuf Yüksel Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahi ezgilerle devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin katıldı. Şahin, Kerbela`da yaşananlara değindi, günümüzde yaşananlara dikkat çekti. Birçok Kerbelaların yaşandığını söyledi.
 
Bugün yeryüzünde sayısız Kerbelalar var
Tarihin acılarla dolu olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu günde acılar yaşanmaya devam ediyor. Tarihin bir tane Kerbelası var. Büyük bir acıdır ama bugün yeryüzünde sayısız Kerbelalar var. Bugün Suriye bir Kerbela olmuş ve Suriye`nin Yezidi, çocuk katlediyor, binler, 100 binler katletti. Başlar kesiyor, şehirler bombalıyor. Milyonları mülteci konumuna getirdi.
 
Bugün Arakan da bir Kerbeladır, Filistin, Bangladeş, Afganistan, Çeçenistan da bir Kerbeladır. Bu Kerbelalarda mazlum ümmetin Mustazafları, Hüseyin gibi can vermeye devam ediyor. Ben Kerbelanın ümmet boyutuna değiniyorum." dedi.
 
Yeryüzünde insanlığın bir kısmı, gücü eline geçirdiğinde zalimleştiğini ifade eden Şahin, "Diktatörleşiyor ve mazlumlara, zayıflara zulmediyor. Keşke yaşanmasa diyoruz ama insanlığın terbiye olunmamışları maalesef yaşattığı gerçeklerdir. Yaşanmasaydı diyoruz ama bunun yaşanmamışının bir olanağı vardıysa insanlığın sayısının az olduğu dönemlerde yaşanmamış olurdu." şeklinde konuştu.
 
Asrın Firavunları, Yezitleri vardır
İnsanlığın tarihinin, Hz Adem`den günümüze kadar 2 sayfadan oluştuğunu söyleyen Şahin,"Habil`le Kabil`den başlayan bu sayfaların biri karadır. Kara insanların tarihidir. Kara insanlar, mazlumlara kara dönemler yaşatmış, dünyayı karartmışlardır. Başa geçtikleri vakit dünya mazlumların gözünde kararmıştır. Bu kara insanların tarihinde yezit vardır, Firavun vardır. Asrın Firavunları, yezitleri vardır.
 
Bir de insanlık tarihinin beyaz sayfası vardır. İnsanlık için kendilerini feda etmiş, canlarını vermişler, kanlarını dökmüşler, mazlumlar kurtulsun diye, insanlık hem dünyada hem de ahrette kurtulsun diye. İşte tarihin beyaz, ak insanları içinde, peygamberler vardır, Alimler vardır. Bu uğurda canlarını veren Hüseyinler vardır, Saitler vardır." ifadesini kullandı.
 
Peygamberlerin bugünde sevinçlerinden bahsedilir
Muharrem ayının 10`uncu gününde Hz Adem`den günümüze kadar bazı hadiselerden bahsedildiğine dikkat çeken Şahin, "Peygamberlerin bugündeki sevinçlerinden bahsedilir. Bugün için Hz Adem`in tövbesinin kabul olduğu gündür deniliyor. Hz Musa`nın Firavun`un zulmünden kurtulduğu gündür deniliyor. Hz Yunus`un balığın karnından kurtulduğu gündür deniliyor. Hz İbrahim`in ateşten kurtulduğu gündür deniliyor. Hz Süleyman`ın saltanata erdiği gündür deniliyor.
 
Bu gün sevinç barındırıyor peygamberler için ama bu ümmet peygamberine diğer peygamberlerin sevinç günü olan Aşureyi niye mateme çevirdi? Niye yasa, gözyaşına çevirdi. Bu ümmetin peygamberi daha fazla sevince layıkken, bu ümmetin zalimleri, bu peygambere sevinç gününü çok gördüler."dedi.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir