• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
İstanbul`dan Somaliye Yardım Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın değişik yerlerindeki sıkıntılı bölgelere ara ara yardım ekibi gönderdiklerini söyleyen Topbaş, “Hem UCLG başkanı olarak, hem de insani boyutuyla bir sorumluluğumuz var diye düşünüyorum. Daha önce Açe’ye, Pakistan’a Japonya’daki Tsunamiye, Haiti’ye de yardım gönderdik. Afrika’ya da gönderiyoruz” dedi.

Somali`ye yardımlarla beraber bir ekip de gönderdiklerini söyeleyen Topbaş, ekibin oradaki halka dağıtmak üzere kurban keseceğini belirtti.

Ramazan-ı Şerif ayında oruç tutmanın temel unsurlarından birinin de açın, yoksulun farkında olmak olduğunu ve bunun çok önemli olduğunu kaydeden Topbaş, şöyle konuştu; “Biz burada 16,5 saatlik günün sonunda orucumuzu açmak için birtakım imkanlar bulabiliyoruz. Ama Somali’yi düşündüğümüzde ise günlerce ayakta kalabilmek için iki lokma bulamayan insanlar da var. Bunu düşünmek gerekiyor.”

Hayırsever vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Kızılay’ın Somali’ye yönelik açtığı kampanyaya destek vermeye çağıran Topbaş, “Bu bir insani görev, aynı zamanda bizim kültürümüzden ve inanç dünyamızdan gelen bir değer olarak görmek gerekiyor. Gücümüz yettiğince dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa az da olsa çaba göstermemiz gerekiyor. Oradaki açlığa el uzatmaktır. Olaya böyle bakmak lazım. Bir vicdani görev olarak görmek gerekir” şeklinde konuştu.

Doğruhaber

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir