• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Erdoğan: `Mahşere kadar biriz beraberiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Kantar Köprülü Kavşağı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Yüzyıl önce bu topraklarda adeta cetvelle sınırlar çizildi ama bizim muhabbetimize sınır çizemezler. Bizim ortak tarihimize, ortak medeniyetimize, ortak geleceğimize sınır çizemezler. Bizim gönüllerimizi hiçbir zaman birbirinden ayıramazlar. Bunu böyle bileceğiz, onun için rahat olacağız ve geleceğe aynı aşkla, aynı inançla yürüyeceğiz"

"Diyarbakırlı kardeşim, Kürt kardeşim, Türk kardeşim, Zaza kardeşim, Arap kardeşim, bu Cumhuriyet senin Cumhuriyetindir. Bu Cumhuriyet ne kadar İzmirlinin ne kadar İstanbullunun ne kadar Ankaralının Cumhuriyetiyse işte o kadar da senin Cumhuriyetindir, bu devlet senin devletindir, bu bayrak senin bayrağındır, sen herkes gibi, 76 milyon gibi bu ülkenin öz be öz vatandaşı, bu Cumhuriyet`in, bu vatanın, bu bayrağın, bu devletin sahibisin"

"Zalimin değil, kendi halkının, kendi kardeşlerinin, mazlumların yanında durmak esastır. Ayrılıktan, çatışmadan, savaştan yana değil her zaman barıştan, dostluktan, kardeşlikten yana olmak önemlidir. İşte onun için Kak Mesut başarılı oldu. İşte onun için Mesut kardeşim tarih yazdı"

" Diyarbakır huzurlu olursa Erbil daha huzurlu olur eğerDiyarbakır huzurlu olursa Kamışlı daha da huzurlu olur, Diyarbakır refah içinde, barış içinde olursa Türkiye refah, barış ve huzur içinde olur"

"Unutmayın, sizin sorumluluğunuz büyük. Bu yeni süreçte Diyarbakır`ın hakem olmasını, mürşit olmasını, sürece yol göstermesini, sürece ışık tutmasını istiyorum"

"Yazarlara, şairlere, gazetecilere, sanatçılara, sesiyle, sözüyle gönüller fethetmiş ozanlara tahammül edemeyenler bölgeye barış getiremezler. Kendileri gibi düşünmeyenlere kastedenler bölgeye demokrasi getiremezler. Kendilerinden başkasına hayat ve siyaset hakkı tanımayanlar bölgeye birlik getiremezler. Meselesi hizmet olmayanlar, millete aşkı sevdası olmayanlar bu bölgeye tebessüm getiremezler"

"Sezai Karakoç diyor ki Diyarbakır sadece Türklerin değildir, Diyarbakır sadece Kürtlerin değildir, Diyarbakır sadece Arapların değildir, tıpkı Erbil gibi Diyarbakır hepimizindir"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir