• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Taziye Evi Bitti Borçlar Bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sokakları dar olduğu için taziye çadırı kurmada sıkıntı yaşayan Çarşı Mahallesi sakinlerinin yaptıkları taziye evi uzun uğraşlar sonunda tamamlanmasına rağmen, borçlar bitmedi. Taziye evinin yapımı ile ilgilenen hayırsever vatandaşlar, 40 bin TL`ye ulaşan borcu ödemek için hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor. Çarşı Mahallesi Muhtarı Cemal Çerçel, büyük uğraşlar sonunda içerisinde mescit, çay ocağı, yemekhanenin bulunduğu taziye evini tamamladıklarını ama taziye evinin kalan borcu yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirtti.


Muhtar Çerçel "Mahallemiz Batman`ın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Eski mahalle olduğu için sokaklarımız çok dardır. Bu sokaklarda taziye çadırı kurma imkânımız yok. Evler ise gelen ziyaretçileri kaldırmıyor. Bunun için taziye evini yaptık. Yapımda hayli borçlandık. Şuan hizmete giren taziye evin 40 bin TL civarında borcu mevcut. Bunun yanı sıra klima, sandalye ve masa gibi ihtiyaçlarımız var. Bu eksiklerin tamamlanması ve borçların ödenmesi için hayırsever vatandaşlara önemli bir görev düşüyor." Dedi.


Yardım yapmak isteyen hayırseverlerin Batman Ziraat Bankası şubesinin 557.52460663-5001. nolu hasap veya 05418030072 nolu telefonu arayabilecekleri belirten Çerçel, Bu taziye evimizden Çarşı, Akyürek, Huzur Hürriyet ve İluh mahallesi faydalanacak" dedi. Mahalle halkı ise, taziye evinin ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirterek, hayırseverlerden yardım talebinde bulundular.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir