• DOLAR 32.54
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2474.465
  • ...
Malatya Otogarı yeni görünümüne kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MAŞTİ), yaklaşık bir yıllık tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, öncelikle sorunlu olan çatı ile peronların çatı kaplamaları, ardından da çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.


Malatya Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında, MAŞTİ'nin öncelikle eskimiş ve sık sık sorunlara neden olan çatının yenilenmesi için çalışmalara başlanarak toplamda, 1250 metrekare trapez alüminyum kaplama, 2280 kilo galvanizli saç küpeşte yapımı, 4 bin 500 polikarbon levhalarla çatı kaplama (uzay çatı) işlerinin tamamlandığı belirtildi.

Yapılan düzenleme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yıpranmış ve bozulmuş olan giriş çıkış yolları da yeniden düzenlendi. Yapılan düzenleme ve yenileme çalışmaları sırasında 7000 metre karo taşı, 5000 metre andezit bordür, 1380 metrekare ise, döşeme ve kaplama çalışması yapıldı.

Ayrıca otogar çevresi ile otogar kavşağında çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmalarının da yapılmasıyla MAŞTİ, yeni görünümüne kavuştu.(Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir