• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
`Hangi Kerbela`ya Ağlayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Erciş İhya-Der Aşure gününde şehit edilen Hz. Hüseyin`in yâd edilerek mel`un Yezit`e lanet okundu. Erciş HÜDA PAR İlçe Teşkilatının da katıldığı seminerde, her yerin Kerbela, her ayın Muharrem, her günün Aşura, her mazlumun Hüseyin, her zalimin de Yezit olduğu vurgusu, Molla Yakup Arıkarınca tarafından yapıldı.

"İman, cihad ve şahadet"

İhya-Der gönüllüsü Molla Yakup Arıkarınca, "Hz. Hüseyin şehit edilmeden önce düşünceler felç olmuştu, zahitler bir köşeye çekilmişti, şahsiyetler satılmıştı, gençler sapmıştı, bilenler susturulmuştu, kitlelerden ses çıkmıyordu, diller kesilmişti, kalemler kırılmıştı. İşte bu durumda Hz. Hüseyin bir sorumlu önder olarak susmuyordu. Ne yapmalıyım,diye düşünürken 3 şey üzerine duracağını söylüyordu.Bunlar iman, cihad ve şahadet`ti. Böyle yapmazsam,milleti uyandırmazsam hayat felç olur, İslam ayaklar altında kalır, diyerek yola çıktı." dedi.

"Kürdistan`ın hangi Kerbelası`na ağlayalım"

Kerbela`nın sadece Hz. Hüseyin`in şehit edildiği yer olmadığını söyleyen Molla Arıkarınca, "Bugünkü Kerbelalar Filistin mi, Mısır mı, Arakan mı hangisi? Bugün hangi Kerbela`ya ağlayalım? Zilan`a mı, Piran`a mı, Susa`ya mı, Başbağlar`a mı, Roboski`ye mi ve Kürdistan`ın hangi Kerbelasına ve hangi Hüseyin`ine ağlayalım. Bizim için her yer Kerbela, her ay Muharrem, her gün aşure, her mazlum Hüseyin, her zalim de Yezit`tir" diye konuştu.

Hz. Hüseyin`in şehadetini anlatan Arıkarınca, zulüm önderleri olan Yezit, İbnu Ziyad ve Şimr gibi zalimlerin, nasıl zelilce öldüklerini anlatarak onlara ve tüm yeryüzü zalimlerine lanet okudu.

"Her erkek Hüseyin, her kadın Zeynep olmalı "
Muharrem ayında yapılan bid`atler üzerinde de konuşan Arıkarınca son olarak, "Her erkeğin Hz. Hüseyin gibi azimli, her bacımızın da Hz. Zeynep gibi zalimlere karşı dimdik olması gerekir." İfadelerini kaydetti.
Yoğun katılımın olduğu seminer, Molla Arıkarınca tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. (Hamza Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir