• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Barzani Habur`dan giriş yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Kürt sanatçı Şivan Perwer, Habur sınır kapısından Türkiye`ye giriş yaptı.

ŞIRNAK- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Diyarbakır programına davet ettiği,Güney Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perwer, 24 araçlık konvoy ile Habur Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yaptı. Barzani ve Perwer, karayoluyla Diyarbakır`a doğru hareket etti.


Şırnak`ın (Şirnex) Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı`ndan saat 07.00 sıralarında yaklaşık 24 araçlık konvoyla Türkiye`ye giriş yapan Barzani ve Perwer`i Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, karşıladı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir Barzani`yi karşılarken, "Sayın Başkanım hoş geldiniz Şeref verdiniz bizlere. Öyle ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu ziyaretiniz Kürt ve Türk halkı arasında sevgi barış ve kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Şahsınızın biz Kürtler için çok büyük değer ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizin şahsınıza dair bu milletin yüreğindeki umudun hiçbir zaman sönmemesini diliyor tekrar hoş geldiniz Şeref verdiniz baş göz üstüne geldiniz."dedi.

Barzani açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile birlikte yaklaşık 50 araçlık konvoyla birlikte karayolu ile Diyarbakır`a doğru yola çıktı.

Kürt Sanatçı Şivan Perwer`de "Hepimizin gönüllü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Yıllar sonra vatanıma gelmek çok güzel bir duygu. Çok teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

Barzani ve Perwer, tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır`a doğru hareket etti.


Barzani posteri ve Kürdistan bayraklarını taşıyan bir grup da Tu Bi Xêrhatî Serok Barzanî (Hoş geldiniz Başkan Barzani pankart açtı.( Muhammede Müldür- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir