• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...

BURSA - Türkiye'de kendi alanında tek olan ve 28-29-30 Kasım tarihleri arasında işverenlerle iş arayanları buluşturacak olan 'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB) kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi yapılan BİİB, 28-29-30 Kasım 2013 tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda başlıyor. Buluşma öncesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, dünyanın hızlı bir değişim, teknoloji alanında ise olağanüstü gelişim yaşandığını söyledi.


BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ise, bu yıl ikincisi düzenlenen BİİB'te, paneller ve seminerler ile bilgilerin artırılacağını vurguladı. Girişimcilik, iş arama teknikleri, iş güvenliği ve kendisinin önemsediği anlaşma tekniklerinin ele alınacağını anımsatan Gülener, Bursa ihracatının temeli olan tekstil ve otomotiv sektörünün, üretim ve istihdam açısından hayati önem taşıdığına da değindi.


Bölge sınıflandırmasına göre 2012 yılında bir milyon 100 bin kişinin bu alanlarda istihdam edildiğini anlatan Gülener, "Yüzde 45 istihdam oranıyla bölge sanayisi en fazla istihdam sağlayan özellikleri taşımaktadır. Bursa hızlı bir gelişimin eşiğinde bulunuyor. Gelişmiş makinelerde hızlı adımlar atmak üzere. Bunu Bursalı sanayiciler yapmaktadır" diye konuştu.


İş-Kur İl Müdürü Kasım Tilki ise, iş arayana iş bulma, çalışan arayana da işçi bulmanın ötesinde işçilerin tüm haklarıyla da ilgilendiklerini kaydetti. BİİB sayesinde iş arayanlarla işverenlerin fiziki ortamda bulaşacağını dile getiren Tilki, 3 günlük programda iş arayanların birden fazla firmayı dar bir alanda gezme imkanı bulacağını söyledi.


Faaliyet boyunca 35 civarında firma tarafından seminer verileceğini, önemli isimler konuşmacı olacağı 4 toplantının yapılacağını belirten Tilki, "İşsizlik dünyanın en önemli meselesidir. Bunun çözülmesi için girişimcilerin de sayısını artırmalıyız. Bursa'da 2013 yılında bin kişilik girişimcilik kursu yaptık. Çalışma hayatına bu insanlar işveren olarak dahil olacaktır. Geçen sene yaptığımız BİİB'i 19 bin kişi ziyaret etti. Bin 200 kişi seminerlere katıldı. 2 bin 800 kişiye de danışmanlık hizmeti verildi. Geçen sene bu buluşma sonunda işe yerleştirme sayımız yüzde 100 arttı. 4 bin 500 civarında vatandaşımız iş buldu. Bu sene de 40 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.(Zeki Aras-İLKHA)