• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Din adamaları organ naklini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Acıbadem Bursa Hastanesi Konuralp Başol Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Acıbadem Bursa Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve çok sayıda misafir katılım gösterdi.

 

Organ bağışı naklinin önemine değinildiği söyleşiye Bursa'da görev yapan çok sayıda vaiz katıldı. Söyleşide konuşan Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, ülkemizde kadavradan bağış oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek, "Maalesef ki, bilinçsizlik ve çeşitli önyargılar nedeniyle kadavradan bağış oranı çok düşük. En sık yaygın görülen önyargı beyin ölümü gerçekleşmiş kişi ile koma halindeki kişinin farkının bilinmemesinden kaynaklanıyor." dedi.

 

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, "Organ Naklinin" yaygınlaşması için halkın bilgilendirilmesine ihtiyaç vardır. Bu konuda din adamlarımıza önemli görevler düşmektedir. Çünkü organ bağışı konusu gündeme geldiğinde insanlarımız, dini yönünü merak etmekte ve doğru bilgilenmek amacıyla hocalarımıza konu hakkında kanaatlerini sormaktadırlar. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında hocalarımıza ve Acıbadem Hastanesinin değerli hekimlerine gösterdikleri duyarlılık sebebiyle teşekkürü borç biliyoruz.'' dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir