• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
İmam Hüseyin`i anma programları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Mustazaflar Cemiyeti Şubesi tarafından, Bingöl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş hoca bir konuşma yaptı, ilahiler dinlendi ve slâyt gösterileri izlendi. Etkinlik, hafız Muhammed Emin Selami`nin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Hz Hüseyin`i şehit namaz kılanlar ve tekbir çekenlerdi"
Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in cennet gençlerinin efendileri olduklarını hatırlatan Göktaş,"Hz. Hüseyin`e kılıç çekenler, tekbir alıp onun arkasında namaza duruyorlar. Çünkü biliyorlar ki orda Hüseyin`den başkasının arkasında namaz kılınamaz. Ama buna rağmen nasıl bir mantıksa, nasıl bir ruh haliyse namazdan sonra tekrar cephedeki yerlerini alıyorlar. Hz.Hüseyini ve ehli beytini kılıçtan geçirmek için hem de Allahu Ekber diyerek. Bunların hiçbiri gerçekten kâfir değil, dinden dönmüş değil. Bazıları bunları dinden çıkarmak istiyorlar."dedi.

" Kardeşlerim! Ayrı bir konu ama bir insanın Müslüman olup olmaması önemli değildir."diyen Göktaş Hoca, "Bir Yezidi de kâfir yapmanıza gerek yoktur. Veya bir başkasını da kâfir yapmaya gerek yok. Bunlar zalim mi? Evet zalim yeter bu kadar."şeklinde konuştu.

"Hasan ve Hüseyin Peygamberin kokladığı çiçeklerdir"
İmam Hüseyin`in 57 yaşında olduğunu belirten Göktaş Hoca, "Hz. Peygamber: `Benim ehli-beytim`in sevgisiyle çocuklarınızı büyüteceksiniz` dedi. Onun için Hz. Hasan`da Hz. Hüseyin`de bizim gözümüzde çocuktur, gençtir, delikanlıdır ve cennetin efendileridir ve Hz. Peygamber`in kokladığı çiçekler, reyhanlar ve güllerdir."diye konuştu.

"Sen kimsin ki Muhammed`in hilafetini iddia ediyorsun"
Göktaş Hoca, daha sonra, cinlerin ve insanların peygamberi olan Hz. Muhammed`in ki: "Hüseyin bendendir ve ben de Hüseyin`denim. Allah`ım ben onu seviyorum sende onu sev." Hadsini hatırlatarak, "Yezide gelelim. Ey Yezit sen kim oluyorsun da Hz. Peygamberin tahtına oturmak istiyorsun. Sen kimsin. Bakın burası çok önemli. Sen kim oluyorsun da efendimizin yaşayan ashabının önüne geçiyorsun. Senin silahın olmasa, senin askerin olmasa, vallahi sokakta kimse sana selam bile vermez. Seni adam yerine bile koymaz. Sen kimsin de Muhammed (as) ın hilafetini iddia ediyorsun. Onun yerine oturmaya kalkışıyorsun." şeklinde konuştu.

"Bütün İslam âlemi Hz. Hüseyin`den yanadır"
Tüm Müslümanların Hz. İmam Hüseyin`den yana olduğuna dikkat çeken Göktaş, hiçbir mezhebin Yezit`ten yana olmadığını belirterek konuşmasına son verdi. (M.Salih Gönül/Nihat Kanat İLKHA)


 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir