• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Siverek'te Filipinler'e yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Filipinler'de meydana gelen tayfun afetinde zarar görenler için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası kapsamında Cuma Namazı çıkışında Siverek merkez ve köy camilerinde yardım toplandı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Siverek İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, "Filipinler'de meydana gelen doğal afet neticesinde sıkıntı içerisinde hayata tutunmaya çalışan insanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, 'Şimdi Filipinlere Yardım Zamanı'adı altında bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Biz de Siverek Müftülüğü olarak merkez ve köylerde cuma namazı çıkışı cami cemaatinden yardım talebinde bulunduk. Cuma namazında yardımda bulunamayan hayırseverler ise, tüm GSM operatörlerinden Filipinler yazıp 5601'e mesaj gönderdikleri zaman yardım kampanyasına 5 TL yardımda bulunmuş oluyorlar." dedi.

Bilindiği gibi Filipinler'de büyük yıkıma yol açan tayfunda Leyte ve Samar adaları yerle bir oldu, tayfundan 11,5 milyon kişi etkilendi,10 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 700 bin kişi evsiz kaldı. (A. Uğurlu-İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir