• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Konya'da camiler onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 9. birleşiminde ilçe ve beldelerdeki camilerin bakım ve onarımlarını görüştü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Ekim ayında Altınekin İlçesi Sarnıç, Ayışığı, Mantar, Güvercinlik ve İkizler köyleri, Bozkır'ın Kildere köyü, Derebucak İlçesi Tepearası köyü, Güneysınır İlçesi Habiller ve Sarıhacı köyleri, Halkapınar İlçesi Osmaneli ve İvriz köyleri, Karapınar'ın Kayalılokman köyü, Meram'ın Evliyatekke köyü ve Taşkent İlçesi Sazak, Kongul ve Keçimen köylerindeki bakım ve onarımının yapılmasına yönelik raporları, Komisyon Üyesi Remzi Korkut okudu.

Komisyonun camilerdeki bakım ve onarımların yapılmasını uygun gördüğü rapor, tek tek müzakere edildi.

Üyelerin söz aldığı görüşmelerde özellikle turizme açık bölgelerdeki camilerin tuvalet ve şadırvan ihtiyaçları gündeme getirildi. Raporlar, camilerin tuvalet ile şadırvan ihtiyaçları da giderilerek, bakım ve onarımlarının yapılması, bunun için ayrılan bütçe aşılmamak kaydıyla kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, ilçe ve beldelerde yaptıkları ziyaretlerde, birçok caminin bakım ve onarıma ihtiyacının olduğunu gördüklerini belirterek, halkın her türlü ihtiyacının giderilmesi için gerekli yatırımların yapılması için özen gösterdiklerini söyledi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir