• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...

BİNGÖL-BİNTSO Yönetim Kurulu ile Kuyumculuk Sektörünün temsilcileri BİNTSO Konferans salonunda bir araya geldi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Kuyumculuk Sektörüne ait temel problemler ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Her ay düzenli yapılması planlanan toplantının ikincisi 12 Aralık 2013 tarihinde saat 17.30 da BİNTSO Konferans Salonunda Meslek Gurubu temsilcileri ile yapılmasına karar verildi.

Ayrıca toplantıya Bingöl Valiliği, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, Banka Temsilcileri, KOSGEB ve Fırat Kalkınma Ajansından yetkililerinde davet edilmesi, sektöre ait problemlerin çözümü ile alakalı görüşülmesine karar verildi.

Toplantıda gündeme gelen kuyumculuk sektörüne ait bazı problemler ve çözüm önerileri şöyle sıralandı:
-Kuyumculuk meslek grubunun en büyük problemi Bingöl'de "Kuyumcular Çarşısı" nın olmayışı. Bir çok ilde olan Kuyumcular Çarşısı hem sektöre hareketlilik getirebilir, hemde sektörün en büyük problemi olan güvenlik sıkıntısını giderebilir. Kuyumcular Çarşısı için yer tahsisi yapılması sektörün en büyük isteği.
-Kur artışlarında vergi artışı olması sektörün diğer bir problemi. Kuyumcuların vergi düzensizliğini giderecek kanuni bir düzenleme yapılabilir mi?
-Bankaların altın satıl almaya başlaması sektörün diğer bir problemi. Kuyumcuların döviz alma-satmasında kanunen sıkıntı varken, Bankalar nasıl oluyorda altın alabiliyorlar? Veya Kuyumcular neden döviz işlemi yapamıyor? Bu konuda neler yapılabilir? Kuyumcuların ve Bankaların iş sahaları ayıralabilir mi? Bu konuda gerekli kanuni düzenleme talebi var.
-Bingöl Emniyet Müdürlüğünden kuyumculuk sektörüne ciddi destek isteniyor. Bir sonraki toplantıya Emniyet Yetkililerinin davet edilmesi gündeme geldi.
-Bingöl'de Kuyumcuların Silah ruhsatı almalarındaki sıkıntıların giderilmesi istendi.
-Sektörde üreticiler Organize sanayide yer tahsis edilmesini talep ediyor.
-Kuyumcular sektördeki gelişmeleri takip edebilmek için BİNTSO'nun organize edeceği Uluslararası iş geziler düzenlenmesini talep ettiler.( Nihat Kanat-İLKHA)