• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Genç-Der`den Aşure ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Aşure gününün yıldönümü dolayısıyla ülkenin birçok yerinde anlamlı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de Bingöl`ün Genç ilçe merkezinde yapıldı. Genç-Der, ilçe merkezinde 4 ayrı noktada Aşure günü dolayısıyla halka aşure ikramında bulundu. Aşure dağıtımından önce Genç-Der Yardım Komisyonu Başkanı İhsan Dener, aşure gününün anlam ve önemini içeren kısa bir konuşma yaptı.

Genç-Der Yardım Komisyonu Başkanı Dener, yaptığı kısa konuşmada; "Yüce Allah (c.c.), aşure gününde yani 10 Muharrem`de 10 peygambere 10 ikram ve ihsanda bulunmuştur. Rabbimizden dileğimiz ve duamız bu mübarek günlerin hatırına, ihsan ve ikramıyla İslam ümmetine tekrardan bir uyanış ve vahdeti nasip etmesidir. Bu gibi mübarek gün ve gecelere gereken önemi vererek kardeşlik duygularımızı pekiştirmemiz gerekir."

Aşure gününde gerçekleşen ve ümmet için büyük bir acıya neden olan Kerbela`da Hz. Hüseyin`nin şehit edilme hadisesine de değinin Dener, Aşure gününün İslam Ümmeti için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Genç-Der Yardım Komisyonu Başkanı Dener`in bu kısa konuşmasından sonra hazırlanan Aşure halka ikram edildi.

(Ahmet Cana - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir