• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...

MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, işsiz sayısının Ağustos döneminde geçen yıla göre 361 bin kişi artarak 2 milyon 806 bin kişiye yükseldiğini ve Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 9,8 seviyesinde olduğunu belirtti.

 

Bakan Çağlayan, "Türkiye'de istihdam piyasasını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Sadece yeni teşvik sistemi ile son 16 ayda 240 bin kişilik istihdam öngören teşvik belgesi düzenlendi. Mal ve hizmet ihracatındaki artış da istihdamı olumlu etkileyen faktörler arasındadır." dedi.

 

Avrupa'da işsizlik 4 milyon arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı verilerine göre, son 12 ayda ekonominin yaklaşık 600 bin istihdam sağladığını söyleyen Bakan Çağlayan, "2009 başından, yani krizin en kötü günlerden bu yana, toplamda 6 milyondan fazla istihdam artışı oldu. Avrupa'da işsiz sayısında 4 milyon artış varken, bizde bundan daha fazla istihdam artışı var. Toplam istihdam hacmimiz 26 milyon civarındadır." diye konuştu.

 

Bakan Çağlayan şöyle devam etti: "Geçen ay yüzde 51,7 olan işgücüne katılım oranı bugün itibarıyla yüzde 51,6'dır. Kadınlarda işgücüne katılma oranı ise yüzde 31,3'tür. Özellikle kadınlarda işgücüne katılım oranının son 10 yılda 10 puan yükseldiğini görüyoruz. Bu katılım Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ortalamalarına yaklaşan bir katılım söz konusudur." dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)