• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`ın tüm kentlerinde gösteriler var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bugün Mısır`ın farklı şehirlerinde binlerce kişi sokaklara çıktı. Mursi`nin tek kişilik hücreye alınması ve eşinin ziyaret etmesinin yasaklanması üzerine harekete geçen kitleler "halk cumhurbaşkanını savunuyor" gösterileri çerçevesinde yürüyüş ve gösteriler yapıyor.

Kahire, İskenderiye, Feyyum, Bahira, Asyot, Dumyat, Suveyş ve Menunifiye başta olmak üzere bütün şehirlerde gösteriler var. Özellikle de tüp gaz sıkıntısının yaşandığı bölgelerde bazı göstericiler boş tüpleri omuzlarına alarak yürüdü. Bazı bölgelerde ise motosikletlerle gösteriler düzenleniyor.

Bazı şehirlerde yolların kenarlarında insan zincirlerinin oluşturulduğu gözlendi. Asker aleyhinde slogan atan göstericiler, Rabia işaretleri taşıyor. Darbeyi sona erdirmek istediklerini ifade eden göstericiler, sonuna kadar eylemlere devam edeceklerini belirtiyor.
Güvenlik güçlerinin müdahale etmediği eylemler bütün şehirlerde Cuma namazından sonra başladı. Kefr eş Şeyh`te 18 yaşından küçük öğrencilerin tutukluluk sürelerinin üç ayı bulduğu bu nedenle ailelerinin gösteri yaptıkları belirtildi.

19 Kasım`da yapılacak olan Muhammed Mahmud Caddesi Olaylarının 2. Yıl dönümü gösterileri öncesinde Mısır sokağında görülen hareketlilik dikkat çekiyor. 19 Kasım 2011 tarihinde Yüksek Askeri Konsey`in ülke yönetimini sivillere bırakma konusunda yavaş davranması üzerine başlayan gösteriler 6 gün sürmüş ve ordu ve polisin müdahalesinin ardından 30`dan fazla eylemci şehit olurken, 3500 kişi de yaralanmıştı.

Göstericilerin önemli bir bölümünün ise ülkede başlayan hayat pahalılığı nedeniyle bu gün sokaklara çıktığı gözleniyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir