• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Nisanur dergisinin 24. sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Nisanur Dergisi 24. sayısıyla okurları ile buluştu. Derginin bu ayki dosya konusu: Kötü/zararlı alışkanlıklar ve buna karşı ebeveynleri tutumu. Dergi bu ay okurları için Uzman Psikolog Farika Teymur Artır ile bir röportaj gerçekleştirmiş.

Derginin editör yazısında uyuşturucu tehdidine dikkat çekerek "Günümüz toplumunu bilhassa da gençliği tehdit eden uyuşturucu ve alkol bağımlılığını, sigara kullanımını ve bu minvaldeki kötü alışkanlıkları Kur`an perspektifiyle ele almayı uygun ve elzem gördük. Bu noktada anneler başta olmak üzere ebeveynlerin bilmesi ve dikkat etmesi gerekenler üzerinde yoğunlaştık." İfadelerine yer veriyor.

Nisanur Dergisi Kasım Sayısından Kısa Kısa

"Ailemizin Dergisi" Nisanur`un Kasım sayısında Arzu Demir "Anne-babalar haram ve helale dikkat etmedikleri veya bazı kötü alışkanlıklara sahip oldukları zaman çocuklarının da böyle olması kaçınılmazdır."
Sultan Demir, "İslam`ın temel kaidelerini yaşayan ve çocuklarına yaşatmak isteyen aileler olarak bizim üzerimize düşen; çocuklarımızı top yekûn bu tuzaklardan korumak ve gerekli tedbirleri almaktır." Reyhan Çelebi "Uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklara karşı, şüphe ve korkulara aldırmadan mücadele etmekten geri durulmamalıdır."
Esra Toprak "İlk hedef kendini bilip Rabbini tanıma ve güçlü bir imana sahip olma olgusudur."

Sevgi Çetinkaya "Her bireyin bu hayatta bir hedefi, bir davası olmalı" derken; Nurten Özer de "Rabbimiz (Azhab / 59 ile beraber) İslam`a tabi olan kadınları bu şekliyle takvanın doruğuna ulaştırdı." Görüşlerine yer verdi.

Dergide ayrıca Nevin Yapıcıoğlu, mahlûkata takdir edilen en uygun, en güzel şekil ve sureti veren el- Musavvir ismi celilini açıklarken; Rüveyda Önen ise cömertliğiyle ünlü Atike binti Halid`i köşesinde işledi.

Hamdullah Sevim - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir