• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
`İmam Hüseyin`in mücadelesi Ümmet`in dirilişi içindi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da (Amed) İslami faaliyetlerde bulunan Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der), Kerbela şehitleri münasebetiyle dernek binasında yaptığı Aşura etkinliğiyle Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anıldı.

Düzenlenen programda Hz. Hüseyin`in mücadelesi ön plana çıkarıldı, Kürtçe (Kurmanci- Zazaki), Türkçe marşlar okundu, katılımcılara Aşura ikram edildi.

Program Aytaç Baran hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşma yapan Sertaç Tekdal, Hz. Hüseyin`in mücadelesine vurgu yaptı.
Her müminin Hz. Hüseyin`in mücadelesinden kendisine pay çıkarması gerektiğini ifade eden Tekdal, "Zaman değişse de mekân değişse de zihniyetler aynen devam ediyor. İşte o yüzden her gün Aşura her yer Kerbela`dır. Mücadeleler aynen devam ediyor ve kıyamet gününe kadar da devam edecektir. Anlamamız gereken nokta o gün verilen mücadeleyi burada tarihi olarak aktarıp geçmek değildir. Sadece yaşanmış bir olay olarak anlatıp geçersek bundan hiçbir ders çıkaramayız. İmam Hüseyin`in o mücadelesini buraya taşıyıp o mücadeleden kendimize bir pay çıkarmamız gerekir" dedi.

Aşura günlerinde ağlamanın yeterli olmadığına dikkat çeken Tekdal, "Mesele İmam Hüseyin`in arkasından üç damla gözyaşı dökme meselesi değildir. O günkü olay anlatıldığı zaman, marşlara, tiyatrolara aktarıldığı zaman vicdan sahibi insanların gözlerinden muhakkak gözyaşları akacaktır. Gözyaşı dökmeyin demek istemiyoruz. Ama meseleyi sadece gözyaşı dökmeye indirgediğimiz zaman, biz İmam Hüseyin`e ihanet etmiş oluruz. Çünkü İmam Hüseyin`in mücadelesi Ümmet`in dirilişi içindi. Bizim bu sohbetlerle amacımız günümüz şartlarında İmam Hüseyin`in yolunda olan kimlerdir ve biz nasıl onun safında olabiliriz derdinde olmalıyız. Bunu yaptığımız zaman gözyaşlarımız değer kazanacaktır. Yoksa sıradan bir ağlamaya dönüşecektir" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlara Aşura ikram edildi. Grup Vuslat Sanatçılarından Özcan Güner`in okuduğu ilahilerle devam etti. Yapılan dua ile program son buldu. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir