• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Fransız faşizmi protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS- Fransa`nın Le Blanc Mesnil şehrinde bulunan Maurice Audin, Jean Mace ve Henri Wallon okullarına başörtülü oldukları gerekçesiyle okul gezilerine katılmalarına izin verilmemesi üzerine 13 Kasım Çarşamba günü, saat 15.00`de Bobigny şehrinde bulunan Milli Eğitim Bölge Müdürlüğü önünde ``Okul Gezileri Bizimle`` grubu tarafından bir prtotesto gösterisi düzenlendi.

Guruba üye 6 bayanın Milli Eğitim Bölge Müdürüyle görüşmesi esnasında, dışarıda bekleyen diğer göstericiler sık sık, ``Tehlike değiliz, tehlikedeyiz``, ``Başörtülü veya başörtüsüz, tüm anneler eşit``, sloganları atıldı ve "Okul gezileri bizimle``, ``Başörtülü, başörtüsüz, dayanışma`` yazılı pankartlar açıldı.

Protesto esnasında kısa bir konuşma yapan, Tüm Anneler Eşit (MTE) dernek üyesi Ndella Paye,``Biz anneler olduğumuz gibi çocuklarımızın yanında olmak istiyoruz. 2004 yılında çıkan başörtüsü yasasını fırsat bilen bazı çevreler yasaklar uyguluyor. Bizim çocuklarımız okulda tromatizm yaşıyor. Tek isteğimiz çocuklarımızın diğer şehirlerde okuyan çocuklarla aynı haklara sahip olması. Ben daha önce öğrenci delegesiydim ve hiçbir sorun yaşamadım. Tek sorun çocukların eğitimidir, okuldaki sorunlardır.``dedi.

Milli Eğitim Bölge Müdürüyle görüşen bayanlar, yaptıkları kısa bir açıklamada, Okul Müdürü ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini, gerekenlerin yapılacağından umulu olduklarını söylediler. (Enes Suiçer/Erdal Aslan/Ammar Uslu-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir