• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Lisansı iptal Edilecek 32 Şirket Daha Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) LPG üreticilerine yönelik operasyonu genişliyor. LPG`de başlatılan denetimler sonucunda aralarında sektör devleri Aygaz, Milangaz ve İpragaz`ın da bulunduğu 16 şirketin depolarında `standart dışı` ürün bulunması nedeniyle depolama lisanları iptal edilmişti. Önceki gün açıklanan operasyon büyük yankı uyandırırken; kaynaklar, toplam şirket sayısının 48 olduğunu ve sırada 32 şirketin daha bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde bu 32 şirketin de isimleri kamuoyuna açıklanacak ve verilen cezalar ilan edilecek. Şirketlerin depolarına yapılan baskınlarda standart dışı ürün tespit edilmişti.

MİLYONLUK CEZA
Standart dışı ürün bulunduran ve satan şirketler, lisans iptaliyle kurtulamayacak. Edinilen bilgiye göre; bu şirketlerin depolarında yapılan incelemelerde tespit edilen standart dışı ürünlerin miktarları belirlenecek. Bu ürünlerin o dönemdeki piyasa fiyatları göz önüne alınarak ceza miktarı ortaya çıkarılacak. Ürün sayısı ile fiyatının çarpımıyla ortaya çıkacak miktar, şirkete ceza olarak kesilecek. Bu cezanın da milyonlarca lira olacağı belirtiliyor. Öte yandan ceza alan Aygaz, Milangaz ve İpragaz`dan dün hiçbir açıklama yapılmadı.

9 BİN İSTASYON VAR
EPDK verilerine göre; Türkiye`de binek araçların yüzde 18`i otogaz kullanıyor. Bu durum Türkiye`yi otogaz tüketiminde dünya ikinciliğine taşımakta. 2004 yılında LPG kullanan taşıt sayısı 819 bin iken, 2011 yılında bu sayı 3.3 milyonu aştı. Sayının bu yıl itibariyle 3.5 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Türkiye`de otogaz istasyonu sayısı ise 9 bin 802.

Bu haberler de ilginizi çekebilir