• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Türkiye-Azerbaycan işbirliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye-Azerbaycan İşbirliği toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Ankara TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleşti.

 

Toplantıda konuşan gümrük ve ticaret bakanı Hayati Yazıcı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in seçimlerden sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmiş olmasının Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesi bakımından çok güçlü bir zemin oluşturacağını dile getirdi.

 

Ayrıca Yazıcı Kafkasya'da barış, istikrar ve kalkınmanın sağlanması için Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dayanışmanın tartışılmaz önemde olduğunu belirtti.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, iki ülkenin işbirliğine işaret ederek, "Biz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri çok önemsiyoruz. Aramızdaki ilişkinin stratejik ortaklığın çok daha ötesinde olduğuna inanıyoruz. Biz, Türkiye ve Azerbaycan'ı tam olarak Sayın Aliyev'in ifade ettiği şekilde, yani "tek millet-iki devlet" olarak görüyoruz. Bu nedenle aramızdaki bağı kuvvetlendirecek her projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Özellikle son yıllarda, ikili ilişkilerimizde somut adımlar atılmasından, büyük yatırımları hayata geçmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bunların başında boru hattı projeleri geliyor.'' dedi.

 

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in resmi ziyareti çerçevesinde Türkiye'de bulunan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Ekonomik Kalkınma ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, Enerji Bakanı Natig Aliyev ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov da katıldı. (Bayram Çakar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir