• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Her gün Aşure, her yer Kerbela
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY- Hatay`ın İskenderun İlçesinde faaliyet yürüten İlim Kültür Yayma ve Yaşatma Derneği (İlim-Der), "Her gün Aşura, her yer Kerbela" adlı bir program düzenledi. Dernek binasında düzenlenen programa yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Aşure orucuna karşılık binlerce sevap
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kerbela ve Aşure ile ilgili ezgi ve ilahiler okundu. Programın açılış konuşmasını Eğitimci Muhammed Özek yaptı. Özek, Aşura gününün önemine değinirken şunlara dikkat çekti: "Muharrem ayının onuncu günü yani aşure günü oruç tutan bir insana Allah (cc) on bin melek sevabı vereceğini buyuruyor on bin hac sevabı da bahşedecektir. Ayrıca on bin umre sevabı verecektir oruç tutan insan bu da yetmiyor on bin şehit sevabı verecektir. Aşure günü o günün anlam ve önemine inanarak oruç tutan insana bunca hediye vermiş oluyor."

Halimi sana arz ediyorum Ya Rab!
Kerbela olayından kesitler aktaran Ömer Cengiz Özkan , "Kerbela`da bir tarafta Peygamber torunları bir tarafta da kendine Müslüman diyenler karşı karşıya geldiler . Peygamber torunlarını katlediyorlar. Susayan Hz. Hüseyin, suya doğru giderken kendisine bir ok saplanıyor, eliyle çekiyor oku ve avuçları kan doluyor,ellerini açarak Rabbine halimi sana arz ediyorum Ya Rab diyordu. Hz Hüseyin`e bir yudum su içirmediler.
Hz. Zeyneb feryad ediyordu ,Ya Rabbi Muhammed`inin nesli tüketiliyor. Ya Rabbi Muhammed`inin çocukları katlediliyor. Keşke bugün gök yerle bir olsaydı da bunları görmeseydik diye feryat ediyordu."

Şiir ve ilahilerle devam eden program, İlim Der Başkan Yardımcısı Muhammed Aybakan`ın yaptığı dua ile son buldu.

Etkinlikte katılımcılara aşure ikram edildi. (Fikret Kavgalı/ Mehmed Ün-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir