• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık personeli eksikliğine çözüm bulunmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa dışarıdan göç alarak nüfus artışının en fazla olduğu iller arasında iken Suriye'de yaşanan iç savaş sonucu meydana gelen göçler ilin nüfusunu daha da arttırdı.Artan nüfusa karşılık sağlık personelinin yetersiz kalması birçok sorunu beraberinde getirdi.Ağır şartlara dayanamayan birçok personel ili terk etmek zorunda kaldı.Boşalan kadrolara da atama yapılmayınca sağlık hizmetlerinde aksamalar meydana geldi.Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi, Doğum ve Kadın hastanesi önünde saat 12.00'de yaptığı basın açıklamasıyla bu soruna çözüm bulunmasını istedi.Basın açıklamasını Sağlık Sen Başkanı Mahmut Atçı okudu.

Sağlık çalışanları artan nüfusa cevap veremiyor
Hem Şanlıurfa'ya hem de son bir yıldan beri yaşanan Suriye'deki savaştan dolayı 200 binin üzerinde bir nüfusa da sağlık hizmeti veren hastane ve aile hekimliklerinde çalışmakta olan sağlık personelinin canından bezdiğini belirten Atçı " Her yıl 60 bin doğumun gerçekleştiği ilimizdeki hastanelerde gün aşırı nöbetler ve normal mesailerden 100 saat daha fazla çalışarak, hizmet vermeye devam etmektedirler. Bu da personelin iş yükünü artırmakta, moral ve motivasyonunu bozmaktadır." dedi.

Personel yetersizliği var
Sağlık Bakanına seslenen Atçı Şanlıurfa'nın tüm hastanelerinde belirlenen personel dağılım cetveline göre bin 750 hemşirenin çalışması gerekirken, şu an ataması yapılanlar dahil sadece kamu hastanelerinde görev yapan 1100 civarı hemşirenin görev yapmakta olduğunu söyleyerek personel yetersizliğine dikkat çekti.

Çalışma şartlarının ağırlığına dayanamayan personel ilk fırsatta kaçıyor
Körfez Savaşı, Marmara Depremi gibi felaketlerde Türkiye'nin dört bir yanından Sağlık Bakanlığı tarafından bu bölgelere geçici görevlendirme ile sağlık çalışanları görevlendirildiğini hatırlatan Atçı " Ama Suriye savaşında böyle bir uygulamaya gidilmediği görülmüştür. Yapılan atamalarda Şanlıurfa'nın personel eksikliği göz önünde bulundurarak, atama yapılması gerekirken, her atama sonrası sağlık personeli sayısı giderek azalmakta, geriye kalan çalışanlar da çalışma şartlarının ağırlığına dayanamayarak ilk fırsatta kaçma derdine düştüğü açıktır" diye konuştu.

Siyasiler ve sağlık Bakanlığı bu konuda çözüm üretmeli
Atçı, açıklamanın devamında Şanlıurfa'ya yeterli sayıda sağlık personeli atamasının yapılması için gerek siyasiler gerekse Sağlık Bakanlığı'nın bir an önce çözümler üretmesini beklediklerini vurguladı.
Toplanan grup sessizce dağıldı.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir