• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
 Kumpaslara ve Komplolara rağmen Halkla bütünleşmeye devam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Batman’da mahalle düğünü yakınında bir kişinin öldürülmesi olayı, çarpıtılarak HÜDA PAR’a yönelik bir komploya dönüştürüldü. Olaydan hemen sonra BDP milletvekilleri açıklama yaparak HÜDA PAR’ı suçladı. KCK de provokatif bir açıklama yaparak HÜDA PAR’ı hedef gösterdi.
 
BDP milletvekillerinin olaydan hemen sonra açıklama yapması, Öcalan’ın talimatıyla kurulan HDP’nin Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün de Batman’a giderek olayları kızıştırması ve olay yeri tutanağının PKK’ye yakın ajanslar tarafından servis edilmesinden sonra bir kişinin tutuklanması bu komplonun BDP/PKK içindeki derin yapılar ve polisin ortaklaşa kumpası olduğu iddialarını güçlendirdi.

HALK, HÜDA PAR’A SAHİP ÇIKIYOR
Yerel seçimlere çok iyi hazırlanan ve halkın desteğini arkasına alan HÜDA PAR’ın bu yükselişinden rahatsız olan derin odakların bu tür provokasyonlara devam edebileceği ifade ediliyor. Terör olayları ve şiddetten bıkan bölge halkı kendi öz değerlerine sahip çıkan HÜDA PAR’a çok güçlü bir destek veriyor.
 
HÜDA PAR yetkilileri Batman’daki komplodan sonra yaptıkları açıklamalarla yapılmak istenen provokasyonu engelleyerek derin yapıların bu oyununu boşa çıkardı.
 
90’lı yılların özlemi içerisinde olan bu derin yapıların oyunlarından rahatsız olan bölge halkı, provokasyonlara sert tepki göstererek halkı birbirine düşman etmek isteyen, kan ve şiddetten beslenen bu derin yapıların oyunlarını HÜDA PAR’a destek vererek boşa çıkarıyor.

HÜDA PAR HALKIMIZIN UMUDU OLMUŞTUR
Halkla bütünleşmeye devam eden HÜDA PAR, yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken Hür Dava Partisi Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz yaşanan son gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.
 
Yılmaz, “HÜDA PAR kurulduğu günden bugüne kadar programında ortaya koyduğu çözüm önerileri, dik duruşu ile halkın ihtiyaçlarına cevap veren, beklentilerini karşılayan bir parti olmuştur.
 
Kısa sürede halkımızın teveccühünü kazanmış ve umudu olmuştur. HÜDA PAR’ın misyonundan korkan ve halk ile bütünleşmesini istemeyen kesimler bu durumdan sürekli rahatsız olmuşlardır’ diye konuştu.

MOLOTOFÇULAR VE POLİS ELELE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Bu tür saldırılarla dernekleşme döneminde de karşılaştıklarını ifade eden Yılmaz, devletin kolluk göçlerinin görevleri yerine getirmek yerine bu kumpasların içinde yer aldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Partimizin kuruluşundan önceki STK deneyimimiz döneminde de bu yapılar kurumlarımızı ve üyelerimizi hedef almış, danışıklı bir saldırı başlatmışlardı.
 
Bir kesim kurumlarımıza taşlı, Molotoflu, silahlı saldırı yaparken diğer kesim ise devlet gücünü kullanarak daha önce saldırıya uğrayan kurumlarımızı basmış, mesnetsiz iddialar ve varsayımlar üzerinden haksız yere üyelerimizin tutuklanmalarını sağlamıştı. Bir makasın iki bıçağı gibi çalışmışlardı. Bildiğiniz gibi makasın tek bıçağı ile bir şey kesemezsiniz.
 
Devletin kolluk güçlerinin görevi, saldırıya uğrayan kurumları korumak ve saldırganları bulup yakalamak iken bu yapılmamış, bilakis saldırıya uğrayan kurumlar basılarak yönetici ve üyelerini gözaltına almıştır. Yasal faaliyetleri dahi suçmuş gibi göstererek kolluk-yargı kumpası içinde yüzlerce kişinin cezalandırılması sağlanmıştır.”

BDP/PKK KUKLA GİBİ KULLANILIYOR
PKK/BDP’nin bu tür komplolarda kukla gibi kullanıldığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Bize yönelik komploların kaynağında, devletin derin yapısının yönlendirdiği kolluk birimleri olmuştur. Şüphesiz tümünü suçlamıyoruz. Bir kısmı sadece talimatlara uymakta, verilen görevi yerine getirdiğini sanmaktadır.
 
Ama maalesef kurulan komplolara alet olmakta ve büyük bir zulme ortak olmaktadırlar. Sahte ihbar e-mailleri, ihbar telefonları, mektuplar ve yalancı gizli tanıklarla bizleri sürekli mağdur etmişlerdir. Bu tür komplolara PKK/BDP çevreleri de ortak olsa da asıl suçlu devlet birimleri içindeki görevlilerdir. Kuklaları değil kuklacıyı görmeli ve onu deşifre ederek komploları boşa çıkarmalıyız” şeklinde konuştu.

BDP-POLİS ELELE VEREREK HÜDA PAR’I SUÇLUYOR!
Batman’daki olayın çarpıtıldığını ve hem BDP hem de polisin olayı HÜDA PAR’a mal etmeye çalıştığını belirten Yılmaz, “Danışıklı kumpas içerisinde bize yaşatılan mağduriyetler halen devam ediyor. Batman’daki son olay bunu bir kez daha göstermiştir.
 
Parti tanıtım çalışması yapan üyelerimiz BDP’lilerin saldırısına uğruyor, çalışmaları engelleniyor, bu olaydan sonra başka yerde gerçekleşen ölüm olayı ilk olayla birleştirilerek partimiz ve üyelerimiz suçlanıyor. Gerek BDP çevreleri gerekse de Batman Polisi işin kolayına kaçmış, bu olaydan dolayı HÜDA PAR’ı nasıl suçlayabiliriz, nasıl fail yapabiliriz hesabı içerisine girmişlerdir” dedi.

YALANCI TANIK, KOLLUK VE YARGI KUMPASI
BDP çevresinin suçlamalarının siyasi rant elde etme ve rakibini bu olay üzerinden karalama basitliğinden öteye geçmediğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “HÜDA PAR’a olan teveccühü engelleme girişimidir.
 
Bu çevrenin partimizi suçlaması, birbiriyle çelişkili açıklamalar yapması; olayın gerçek failini gizleme, dikkatlerden kaçırma ve koruma gayreti olarak görülebilir. Geçmiş yıllardaki gibi kurulan kolluk ve yargı kumpası bu kez BDP, yalancı tanık, kolluk ve yargı kumpası şeklinde cereyan etmiştir. Batman Valiliği ve polisi ilk andan itibaren birilerini himaye etme gayreti ve endişesiyle hareket etmiştir.

Gerek BDP çevresinin gerekse de KCK’nin örgütsel baskısından kurtulmak ve gerekse devletin derin yapılarının provokasyonunu gözlerden uzak tutmak ve kamuoyunu yanıltmak için partimizi ve üyelerimizi zan altında bırakacak tavır ve tutum içerisine girmişlerdir” şeklinde konuştu.

BİZ BU KUMPASLARI DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK
Batman polisinin derin yapıların provokasyonunu örtbas etme yolunu seçtiğine, ihbar telefonları ve yalancı şahitlerle bu kumpasın bir ortağı gibi harekete ettiğine dikkat çeken Yılmaz, “Daha ilk gün valilik, açıklamasında art niyetli kişileri yalancı tanıklığa davet etmiştir.
 
Polis güçleri de tuttukları tutanaklarda tanıtım çalışması yapan ve saldırıya maruz kalan üyelerimizin ikinci olaydaki saldırıyı yaptığı şeklinde görüş belirtmiş, bunu tutanaklara geçirmiştir. Tarafları karşı karşıya getirmek için aşikâr olan bir olayda Batman Emniyeti, bu tavrı ile derin yapıların bu provokasyonunu örtbas etmeyi seçmiştir.
 
Kolluk güçleri ya bizzat bu provokasyonun içindedir ya da derin yapıların talimatına uyarak bu provokatör saldırganları himaye etmiştir. İhtimaller, sonucu değiştirmez. İşin içinde kirli bir tezgâh ve karşılıklı hazırlanmış bir kumpas vardır.
 
Valiliğin açıklaması üzerine geldiği belirtilen telefon ihbarında partili bazı üyelerimizin adları verilerek “Adreslerini zaten biliyorsunuz” dediği şeklinde tutanak tutulmuştur.
 
Sıradan bir vatandaş adını verdiği şahısların isimlerinin nüfus cüzdanındaki tam şeklini, polis tarafından tanınıp tanınmadığını, adreslerinin bilinip bilinmediğini bilemez. Ancak polisle çalışan birilerinin bu bilgileri bilmesi mümkündür. İhbar şeklinden de ihbarı yapanın bir kolluk görevlisi olduğu, bunun bir tezgâh olduğu görülmektedir.

Telefon ihbarı işe yaramayınca 9 gün sonra ortaya yalancı bir tanık çıkarılmıştır. Parti üyemiz adeta kaçırılırcasına gözaltına alınmış, hiçbir yan delil olmadan da sadece gizli tanık beyanına dayanılarak tutuklanmıştır.
 
Üyemizin avukatının beyanından öğrendiğimize göre kolluk görevlileri savcı ve hâkimlere telkinlerde bulunmuş, sorgu öncesi ve sonrasında defalarca odalarına girip çıkmışlardır. Hâkim sorgusunun beş dakika sürmesi de kararın daha önce belli olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

HÜDA PAR HALKIMIZIN UMUDUDUR
Batman’daki öldürme hadisesinin sağlıklı bir şekilde yapılmadığını ve bu olayın araştırılması için İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndermesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, halkın bütün komplolara rağmen HÜDA PAR’ı sahiplendiğini ve umut olarak gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Batman’daki öldürme hadisesi bilinçli olarak partimize yıkılmıştır. Sağlıklı bir soruşturma yapılmamıştır.
 
İçişleri Bakanlığı’nın bir an önce müfettiş göndermesi gerektiğini düşünüyoruz. Gezi ve benzeri olaylar nedeniyle bölgemize sürgün edilen kolluk görevlilerinin buraları karıştırmasına, provokatif eylemlerine engel olunmalıdır. Halkımız bizleri tanıyor, yıllardır yaptığımız çalışmaları ve hizmetlerimizi biliyor ve takdir ediyor; bunun derin yapıların bir komplosu olduğunu görüyor ve biliyor.
 
Halkımız bu komplocu zihniyeti bu ayak oyunlarını artık biliyor, tanıyor; gerek derin yapılar ve onların kontrolündeki yapılar gerekse de halka ideolojisini zorla dayatan ve baskı uygulayan yapılardan bıkmıştır. İki zulmün arasında kıvranan insanlar büyük bir umutla HÜDA PAR’a sarılmakta ve onu sahiplenmektedirler.”

HÜDA PAR HALKIMIZIN SELAMETİ VE MASLAHATI İÇİN ÇALIŞIYOR
Bu tür provokasyonların ve komploların HÜDA PAR’ın çalışma azmini ve gayretini daha da arttırdığını vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Bu ve benzeri olaylar çalışmalarımızı sabote etme amacıyla yapılsa da bizler sabır ve azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
Yıllardır camiamıza yapılan saldırılar ve bunlar karşısındaki sağduyumuz biliniyor ve takdir ediliyor. Yüksekova’da bir dernek yöneticisinin öldürülmesi olayında da sağduyulu davrandığımızı, halkımızın selameti ve maslahatı için acımızı yüreğimize gömdüğümüzü herkes biliyor. Batman’daki basit bir kavga olayından dolayı karşı saldırı yapmayacağımızı kamuoyu biliyor ve buna inanıyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir