• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Rus Bakanlar Mısır`dan ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Alınan bilgiye göre, Rusya Dışişleri Lavrov ve Savunma Bakanı Şoygu, Kahire`de gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından akşam saatlerinde ayrı uçaklarla ülkeden ayrıldı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, beraberindeki Rusya Federal Servisi Askeri Teknik İşbirliği Şirketi Başkan Yardımcısı Andrey Boitsov ve Rus silah şirketi Rosoboronexport temsilcilerinden oluşan bir heyetle dün gece geç saatlerde Kahire`ye gelmişti.
 
Dışişleri Bakanı Lavrov ise beraberindeki bazı üst düzey yetkililerle sabah erken saatlerde başkent Kahire`ye ulaşmıştı. Rus bakanlar, Kahire`de Mısırlı mevkidaşları ile biraraya gelmişti.

Görüşmelerin ardından Rus bakanlar, Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan görüşmede Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi de hazır bulundu.

Moskova`nın, uzun yıllardan sonra Kahire`ye gerçekleştirdiği en üst düzeydeki bu ziyaret, Mısır`daki askeri darbenin ardından Washington-Kahire hattında diplomatik gerilimin yaşandığı bir dönemde yapılması açısından dikkat çekmişti.

Öte yandan Rus Bakanların Kahire`deki temasları çerçevesinde, iki ülke arasında 2 milyar doları bulabilecek silah anlaşmaları imzalanacağına ilişkin uluslararası basında çıkan haberlere karşın, bu konuda taraflardan resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir