• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Batman Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı, Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Batman sınırları içinde bulunan taşkın kontrol tesislerine ait işletme tebliği gereğince 2013 yılının birinci İl Taşkın Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Sason kaymakamı Cihat Arık, Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Gercüş Kaymakamı Adem Ergül, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı M. Fırat Tutşi, İşletme ve Bakım Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan, DSİ. Batman 103. Şube Müdürü Ahmet Fırat Kuyucu, kamu kurum müdürleri ve kurumların ilgili birimlerinden uzmanlar katıldı.

Toplantı, İşletme ve Bakım Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan tarafından ilimizde yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili sunumla başladı.

Batman ili sınırları içerisinde sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesinin tartışıldığı toplantıda, akarsu yataklarının korunması, mevcut taşkın tesislerinin, menfez ve köprülerin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların yeniden projelendirilmesi görüşüldü.

Toplantıda ayrıca inşaatların bir an önce başlatılması için ilgili kurumların ve belediyelerin programlarını buna göre oluşturması istendi.

Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.(Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir