• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Pakistanlı heyet Konya'ya hayran kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından organize edilen "1. Pakistan-Türkiye Belediye Hizmetleri Çalıştayı"nın devamı programı kapsamında Pakistan'ın çeşitli yerel yönetim temsilcileri ve akademik çevrelerinden oluşan 7 kişilik bir heyet Konya'ya geldi.

KOSKİ (Konya Su Kanalizasyon İşleri) Genel Müdürlüğü tarafından ağırlanan Pakistanlı heyet, KOSKİ tesislerinden bir dizi incelemelerde bulundular.

Türkiye İslam coğrafyasında model ülke

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile bir araya gelen Pakistanlı heyet, Türkiye'ye ve Konya'ya övgüler yağdırdı. Toplam beş günlük ziyaret ve gezi programları kapsamında Konya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezen Pakistanlı heyet, gerek siyasi, hukuki, iktisadi gerekse tarihi yönüyle Konya'nın çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Türkiye'nin İslam coğrafyasında model bir ülke olduğunu belirten heyet üyeleri, Pakistan ile ilişkilerin her geçen gün ilerlemesinin sevindirici olduğunu ifade ettiler.

Mor şebeke dünyaya örnek olmalı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki abone hizmetleri, su ve atıksu yönetimlerine ilişkin birimleri yerinde incelenerek bilgi alışverişi sağlayan Pakistanlı heyet, daha sonra Konya Atıksu Arıtma Tesisi, Konya İçme Suyu Arıtma Tesisi ve SCADA gibi tesisleri de gezdi. Özellikle de Mor Şebeke uygulamasını önemle inceleyen Pakistanlı heyet bunun dünyaya örnek olması gerektiğini belirtti. (İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir