• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
"Türkiye'nin yüzde 32'si hiç kitap okumuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün desteğiyle gerçekleştirilen 'Konuşan Kitap Şenliği'nin yedinci ve sonuncusu Mersin'de gerçekleştirildi.

'Konuşan Kitap Şenliği' programı Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Şenlikte Hayrunnisa Gül bir konuşma yaptı.

Gül konuşmasında; "Gelişmiş ülkelerde yılda kişi başına ortalama 20 kitap okunurken bu rakam Türkiye'de 7. Yapılan araştırmalar, Türkiye'de her 4 kişiden birinin okuma alışkanlığının olduğu ve toplumumuzun yüzde 32'sinin hiç kitap okumadığını gösteriyor. Oysa ülke olarak ileriye gitmek ve başarılı nesiller yetiştirebilmek ve bilgi üreten bir toplum haline gelebilmek için dün olduğu gibi bugün de her şeyden çok okumaya ihtiyacımız var" diye vurguladı.

"Konuşan Kitap Şenliği" adını, öğrenmenin en ucuz ve etkili yolunun okumaktan geçtiği için verdiklerini söyleyen Gül, kitapların da yol gösterici olduğunu söyledi.
Şenlik kapsamında Şanlıurfa, Kayseri, Ordu, İzmir ve Erzurum'dan yollarının geçtiğini anlatan Gül, çocuklara hitaben konuşmasını şunları ekledi; "Biliyorum anne, baba, öğretmen ve büyükler olarak hepimiz size sürekli kitap okumanız konusunda telkinde bulunuyoruz ve belki bazen sizi sıkıyoruz, bıktırıyoruz ama inan bu, o kadar önemli bir mesele ki belki de az bile söylüyoruz. İnsan kelimelerle düşünür. Ne kadar çok kelime bilirseniz düşünme ufkunuz o kadar genişler, zeka seviyeniz o oranda artar. Zekayı ölçen en önemli kriterlerden biri kelime hazinesidir.

Daha sonra konuşan Vali Güzeloğlu Kitap Şenliği'nin sonuncusuna ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Programın sonunda Hayrunnisa Gül, katılımcılara plaket verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir