• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Can Bebe`den mescid açma kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışanlarının talebini ve sivil toplum kuruluşlarının çağrılarını dikkate alan Canbebe markasının sahibi Ontex Türkiye, mescid açma kararı aldığını bildirdi.

Mübarek Ramazan ayında böyle bir konu nedeniyle gündeme gelmekten üzüntü duyduklarına yer verilen firma açıklamasında, “Haberiniz vesilesi ile bu durumu tekrar değerlendirdiğimizde her şeye rağmen şirketimizde mescid bulunmasının daha hayırlı olacağına samimiyetle inanıyoruz. Bunun için gerekli hazırlıklara süratle başladık” denildi.

ŞİMDİYE KADAR NEDEN MESCİD AÇMADIK?

Ontex Türkiye, gruba bağlı işlerlerinde ve üretim tesislerinde şimdiye kadar mescid olmamasını şu üç gerekçeyle savundu: “Evet mescidimizin olmadığı doğru. Bunun üç temel sebebi var: Birincisi, üretim hatlarımızın sürekli çalışır konumda olması ve çalışanların makine başından ayrılamaması; ikincisi, insanlar arasında kılan-kılmayan diye bir ayrımın olmasını istemememiz; üçüncüsü eskiden beri işyerlerinde mescid olmasının yaygın bir uygulama olmaması. Namazını kılan arkadaşlarımız bu sebeple kaçırdıkları vaktin mümkün olduğunca kazasını kılmaktadırlar.

Başörtülü kadınların çalıştırılmadığı ve namaz kılanların işten atıldığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunan Ontex Türkiye, şimdiye kadar hiçbir çalışanının başörtülü olduğu veya namaz kılıyor diye işten çıkarılmadığını da savundu. Açıklamada, Ramazan aylarında çalışanlara dönük erzak yardımı yapıldığını ve iftar ile sahur vakitlerine göre özel düzenlemeler yapıldığın bilgisine de yer verildi.

İhlassondakika.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir