• DOLAR 34.006
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2750.023
  • ...
Hizbullah, İmad 4 tesisindeki füzeleri çıkardı! İşgal medyası büyük tehdit geliyor dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - İşgal medyası Hizbullah'ın füzeleri taşıdığı kamyonların geçtiği tünelleri ve füze rampalarının ateşlenmeye hazır mevilere yerleştirildiğini gösteren vidonun ardından büyük korkuya kapıldı.

Hizbullah, söz konusu görüntüleri resmi hesabı üzerinden yayımladı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın daha önceki konuşmalarından kesitler eşliğinde yayınlanan görüntülerde "Eğer İsrail Lübnan'a savaşı dayatırsa, hiçbir zaman beklemediği kader günü ile karşı karşıya kalacaktır. Bizimle savaş tüm Filistin ve Ürdün sınırına kadar uzanacaktır. Kiryat Şmona'dan Eliat'a kadar uzanacaktır." ifadeleri yer aldı.

Görüntüde büyük araçlar üzerinde taşınan uzun menzilli füzelerin bulunduğu tüneller için "İmad-4" adı verildiği aktarıldı.

İşgal  medyasının konuya dair geçtiği bazı haberler şöyle:

 - "Yeni tehdit... Hizbullah, İmad 4 tesisini ortaya çıkardı."

 - "Yedioth Ahronoth": "Hizbullah, büyük tünellerde füze taşıyan kamyonları gösteren alışılmadık bir video yayınladı."

"Yedioth Ahronoth": "Hizbullah, füzelerin fırlatıldığı "Imad 4" adlı yer altı tesisini ortaya çıkaran yeni bir tehdit videosu yayınladı. Görüntülerde, motosikletlerin ve kamyonların kolayca sığabileceği yeterli boyut ve derinliğe sahip, bilgisayarlar ve aydınlatmayla donatılmış dev tüneller görülüyor. Videoda tünellerden birinden geçen bir yolculuk yer alıyor ve numaralı kamyonların sürekli olarak geçtiği yeraltındaki uzun, aydınlatılmış bir labirent ortaya çıkıyor. Videonun sonunda füze fırlatma platformlarının yer altından çıkarıldığı ve tesisin adının yer aldığı görülüyor."

 -  "İsrail'de savaş rüzgarları yoğunlaşırken ve Hizbullah'tan gelecek olası bir tepki beklentisiyle gerginlik hakimken, örgüt beklemedi ve bu sabah yeni bir yeraltı tesisi olan "İmad ​​4"ü ortaya çıkaran bir video yayınladı. Füzelerin fırlatıldığı devasa tüneller bulunuyor."

 - Ma'ariv": "Hizbullah ilk kez füze fırlatmaya hazır kamyonlarla dolu yeraltı şehrini ortaya çıkardı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir