• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Mursi`nin hapishanedeki yeri değiştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 4 Kasım`dan bu yana İskenderiye kentindeki Burcu`l-Arab Hapishanesinin revirinin bitişiğinde oluşturulan odada tutulan Muhammed Mursi, bugün başka bir bölüme nakledildi. Söz konusu bölümde de tek başına kalacağı öğrenilen Mursi`nin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Askeri darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın 4 Kasım`daki ilk duruşmadan sonra İskenderiye`deki Burcu`l-Arab Hapishanesi`ne nakledilmişti.

Mısır kanunlarına göre, cezaevine konulan tutuklular, ilk 10 gün revirde tutuluyor. Mursi de cezaevine nakledildikten bu yana revire bitişik bir odaya yerleştirilmişti.

Avde`ye 15 gün tutukluluk kararı

Öte yandan Mursi dönemi eski Tedarik Bakanı Basim Avde`nin "yol kesme suçlamasıyla" hakkında açılan soruşturma kapsamında 15 gün tutuklanmasına karar verildi.

Kahire`nin kuzeyindeki Kalyubiye kenti Güney Savcılığı savcı yardımcısı Muhammed Abduşşafi, Mursi dönemi`nin Tedarik Bakanı Basim Avde`nin, Temmuz ayında Kahire-İskenderiye çevre yolunu kesme suçlamasıyla açılan davanın soruşturması kapsamında 15 gün tutuklanmasına karar verdi.

Savcı Yardımcısı Abduşşafi basın açıklamasında Avde`nin "yasaklı cemaat (İhvan) üyesi olmak", "özel ve kamu malına zarar vermek", "terör ve korku yaratarak İhvan Örgütü yandaşlarından grupları şiddet kullanmaya teşvik etmek" ve "Kahire`de kalabalık bir yolu keserek trafik akışını felce uğratmakla" suçlandığını bildirdi.

Abduşşafi, dün Avde`nin gözaltında tutulduğu Tora Hapisanesi`nde savcılıktan bir heyet tarafından kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında sorguya çekildiğini belirtti.

Avde`nin sorgulama sırasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirten Abduşşafi, kendisine yöneltilen "şiddete teşvik" suçlamasına karşılık, "Kalyubiye bölgesinde ziraat yolunun kesilmesini sağlayanların kim olduklarını hiç bilmediği gibi herhangi bir şekilde bu olaylarda bulunmadığını" söyleyerek bunların doğru olmadığını ifade ettiğini aktardı.

Savcı Yardımcısı Abduşşafi, Kalyub kenti ziraat yolunun kesilmesi davasına, içlerinde Müslüman Kardeşler İrşad Başkanı Muhammed Bedii, Biltaci ve üç ayrı İhvan liderinin daha bulunduğu toplam 48 kişiye Avde`nin de eklenmesinin beklendiğini ifade etti.

Eski Mısır Tedarik Bakanı Basim Avde, 12 Kasım`da emniyet güçlerinin ülkenin kuzeydoğusundaki Vadi Natrun`da bir sabun fabrikasına düzenlediği baskın sırasında gözaltına alınmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir