• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
Barzani`nin PKK/ PYD`ye İnat Diyarbakır Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Irak`taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani`nin başkan sıfatıyla yarın Diyarbakır`a yapacağı ilk ziyaret, Kürdistan`da büyük ilgi uyandırdı. Kürt medyasında "Barzani`nin Diyarbakır ziyareti, Kürtler için oyun değiştirici olabilir" yorumları yapılıyor.
 
Erbil`de yayımlanan Rudaw gazetesi yer verdiği bir haberde Mesut Barzani`nin Cumartesi günü "Türkiye`nin Kürt merkezi" olarak nitelediği Diyarbakır`a gideceğini duyururken bu ziyaretin "Suriye`deki hakim Kürt partisi ile Erbil arasındaki görüş ayrılıklarının tırmandığı ve Ankara`nın PKK ile barış sürecinin sallantıda olduğu bir dönemde gerçekleşeceğini" vurgulanıyor.

HEM PKK`YA, HEM DE PYD`YE "ÖNEMLİ" SİNYAL
 
Mesut Barzani`nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir buluşmayı da içeren hafta sonu ziyaretinin, "ikili bağları, Ankara`nın son günlerde iyileşen Bağdat ile ilişkileri, Suriye`deki gelişmeler ve hükümetin PKK ile barış sürecine odaklanacağı" belirtiliyor. Haberde şu değerlendirme de yapılıyor:
 
"Barzani`nin Başkan olarak Diyarbakır`a yapacağı bu ilk ziyaret, hem PKK`ye hem de Suriyeli kanadı PYD`ye önemli bir sinyal olarak görülüyor. PYD`nin, Erbil`deki Kürdistan Bölgesel Hükümeti ile giderek artan görüş ayrılıkları bulunuyor ve Salı günü ülkenin (Suriye`nin) kuzeyindeki Kürd bölgelerinde bir geçici yönetim ilan etti."
 
"ANKARA-ERBİL İLİŞKİLERİ REKORLAR KIRIYOR"
 
Rudaw PYD`nin Suriye`nin Kamişli kentindeki yönetimini PKK`nın "güçlü desteği" ile yürüttüğünü belirtirken Suriye`deki gelişmelerin Ankara ve Erbil`i yaklaştırdığı görüşlerini yansıtırken, haberde HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü`nün de Erdoğan`ı "aynı ev sahipliğini PYD lideri Salih Müslim`e de göstermeye çağırdığı"na dikkat çekti. Haberde şöyle denildi:
 
"Ankara`nın Bağdat ile bağları onarılırken Erbil ile ilişkiler yeni rekorlara ulaşıyor. Türkiye`nin Erbil`in en büyük ticaret ortağıdır ve ikisi, Kürdistan Bölgesi`nin zengin enerji kaynalarının Türkiye ve ötesindeki pazarlara ulaştırmak amacıyla milyarlarca dolar değerindeki boru hattı projelerinde yer alıyor."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir